Tänä kesänä Wippii Workin toimiston väen työpäiviä on helpottamassa kaksi reipasta kesätyöntekijää. Näiden Kesätalenttien päivät kuluvat erinäisten juoksevien tehtävien hoidossa ja työn ohessa he pääsevät samalla tutustumaan henkilöstöpalvelualan yrityksen arkeen. Tämän kesäisen blogisarjan takana ovat kaksi Kesätalenttiamme jotka kertovat kokemuksistaan Wippii Workillä. Ensimmäisenä vuorossa on SM-tasolla muodostelmaluistelua harrastava Tuulia.

blogit / 3.7.2017

Nimeni on Tuulia Niittuinperä, olen 16-vuotias muodostelmaluistelija ja yksi tämän kesän kesätalenteista. Peruskoulutaipaleeni päättyi juuri ja syksyllä aloitan lukio-opintoni urheilulukiossa.

Vuoden alusta alkaen etsin tiiviisti erilaisia kesätyöpaikkoja. Törmäsin netissä Wippii Workin työpaikkailmoitukseen Kesäsetelin nettisivuilla. Työskenteleminen tosissaan muttei totisesti herätti kiinnostukseni ja monipuoliset tehtävät vain lisäsivät kiinnostustani työpaikasta, ja päätin heti hakea paikkaa. Yllätyksekseni minut valittiin ja pääsin työskentelemään Wippii Workiin kesälomani kahdeksi ensimmäiseksi viikoksi.

Aloittaessani kesätöitä tietoni henkilöstöpalvelualasta olivat melko suppeat, sillä näin 16-vuotiaana minulla ei ole vielä ollut kontakteja minkään henkilöstöpalvelualan yrityksen kanssa. Minulla oli vain hämärä kuva siitä, että alan yritykset rekrytoivat ja vuokraavat henkilöstöä. Nyt kahden viikon jälkeen tiedän paljon enemmän. Olen tutustunut NTJ-puolella työskentelevän Eevan kautta erityisesti Wippiin keikkapuoleen mutta tietenkin myös suorarekrytointeihin. Minulle on selkeytynyt, että vuokratyöntekijänä henkilö on työsuhteessa Wippii Workin kanssa, ja Wippii hoitaa muun muassa kaikki vakuutus- ja palkanmaksuasiat. Puolestaan yritys, jossa työntekijä tekee työt, hoitaa perehdytyksen työhön ja vastaa työn ohjaamisesta.

Päivitys 26.10.2020 – NTJ.fi sivun nimi on muuttunut. Voit tutustua palveluumme keikkatiimi.fi -sivulla

Näiden kahden viikon aikana olen tehnyt paljon erilaisia tehtäviä ja jokainen päivistä on ollut erilainen. Ensimmäisellä viikolla tehtäväni liittyivät pääosin toimiston järjestelemis een lukuun ottamatta tiistaita, jonka vietimme pääosin autossa Vantaan-Helsinki -akselilla. Ensimmäisen viikon ohjelmaan kuului niin erilaisten paperien järjestely ja silppuaminen kuin kaappien sisällön inventointikin. Autoin myös tarvittaessa muissa yksinkertaisissa asioissa kuten ostosten tekemisessä ja postien hakemisessa. Järjestelytehtävät olivat minulle erityisen mieluisia, sillä pidän paljon asioiden järjestämisestä.

Toisellakin viikolla työskentelin paljon toimistolla. Maanantain kasvien mullan vaihto viherpeukalo Selman opastuksella – joka työskentelee Wippii Workin henkilöstökonsulttina, tiistain sähköpostiosotteiden etsintä sekä viikon huipennus eli keskiviikon promopäivä olivat hyvin erilaisia tehtäviä ensimmäisen viikon hommiin verrattuna. Keskiviikkoaamuna hain mainospyörän Kalasatamasta ja suuntasin kohti Esplanadia mukanani Wippii Workin flyerit sekä kymmeniä laatikoita lakuja. Päivä kuluikin niitä jakaessa aurinkoisessa säässä iloisten ihmisten parissa. Keskiviikon promo kuului ehdottomasti kahden viikon kohokohtiin. Vaikka minulla oli jo harrastukseni kautta kertynyt kokemusta flyereiden jakamisesta, oli keskiviikko aivan erilainen kokemus, hyvä sellainen!

Yksittäisten tehtävien mieluisuuden lisäksi kahdessa viikossa parasta oli töiden monipuolisuus. Lukuun ottamatta ensimmäistä työpäivääni tekemistä riitti eikä tullut tylsää. Wippii Workin työntekijät ovat myös aivan mahtavia! Vaikka heillä riittikin kiirettä, vaikuttivat kaikki rennoilta ja iloisilta. Myös toimisto on ihanan viihtyisä ja hyvällä sijainnilla. Kaksi viikkoa olivat mahtavia ja Työskentely Wippii Workillä todisti minulle, että työt voi tosiaan hoitaa tosissaan muttei totisesti.

Kesätalentin tehtävästä saan hyvää työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Erityisesti Eevan mukana kulkiessani näin hyvin työelämän arkea. On paljon muuttujia, eikä kaikki aina kulje suunnitelmien mukaan. Työtehtävät olivat melko yksinkertaisia, mutta haasteitakin löytyi. Kasvien mullan vaihto tuotti hieman haasteita, sillä osa kasveista olivat sen verran korkeita. Haasteita riitti myös promopäivänä mainoskärryä kuljetellessa. Vaikka itse tilanteessa kärryn hallitseminen tuotti hieman vaikeuksia, näin jälkikäteen ajattelen asiaa vain huvittuneena.

Lomasuunnitelmiini kuuluu matka Sloveniaan perheeni kanssa, urheilua sekä isovanhempien luona vierailua ja heidän auttamista. Toivottavasti teilläkin on kiva kesä ja rentouttava loma!

Terveisin,

Tuulia 🙂

-3.7.2017-