Olemme vihdoin saaneet päätökseen kotisivujemme uudistuksen! Projekti startattiin lokakuussa 2016, jolloin lähdettiin kartoittamaan eri vaihtoehtoja teknisen ja visuaalisen toteutuksen suhteen.

blogit / 8.3.2017

Projektin vetäjinä ovat olleet alusta saakka Wippii Workin Laura ja Joonas, jotka pitivät laajaa kokonaisuutta kasassa ja suoriutuivat matkan varrella kohtaamistaan mutkista ja haasteista erinomaisesti ja saivat aikaan hienot uudet kotisivut. Tässä blogikirjoituksessa he kertovat nyt hieman fiiliksistään ja mietteistään matkan varrelta — tämä on samalla myös historiamme ensimmäisen blogipostaus!

Mistä projekti lähti liikkeelle ja mitkä olivat tavoitteet?

Laura: Halusimme päivittää sivujen ilmettä ja yksilöidä kotisivut paremmin sekä työnhakijoille että yrityksille, sillä henkilöstöpalvelualan yrityksenä nämä kummatkin ovat asiakkaitamme. Tämä tuo omat haasteensa kun lähdetään miettimään sivujen sisältöä ja rakennetta, sillä sen pitää palvella kahta varsin erilaista kohderyhmää. Lisäksi halusimme parantaa käytettävyyttä ja pitää sivustojen sisällön mahdollisimman selkeänä.

Joonas: Aikaisemmin emme olleet eritelleet päätoimialojamme, joissa olemme vahvimmin mukana. Teimme uusilla kotisivuilla näille jokaiselle oman sivunsa. Lisäksi paransimme läpinäkyvyyttä eli toimme mukaan sekä työntekijöiden että asiakkaiden kokemuksia palveluistamme. Henkilöstöpalvelualan yrityksenä koimme myös, että aidot ihmiskohtaamiset ovat toimintamme keskiössä, jonka takia emme halunneet käyttää valmiita kuvia kuvapankeista. Pääosa sivuston kuvista on otettu ammattivalokuvaajan toimesta ja käytimme kuvauksiin paljon aikaa.

Vanhojen kotisivujen etusivun ilme.

 

Mitä yllätyksiä matkan varrella koitte?

Laura: Minulle ehkä suurimpana yllätyksenä tuli se, miten monesta eri osasta ja toiminnosta kotisivut rakentuvat! Visuaalinen ilme, tekninen toteutus ja sisältö ovat kaikki omia kokonaisuuksiaan jotka piti saada toimimaan yhdessä saumattomasti.

Joonas: Olen ollut ohjelmistotalossa töissä, joten projektissa ei tullut mitään uutta niissä osa-alueissa jotka olivat tuttuja entuudestaan. Ainoastaan kilpailutus tuli uutena asiana, sillä olimme valinneet aikaisemmille sivustoille tutun toteuttajan. Näissä projekteissa aikataulu tuppaa aina venymään joten sekään ei ollut uutta, että talvilomien takia projekti viivästyi yli kuukaudella.

 

Mitkä olivat haasteellisimpia asioita?

Joonas: Sen yrityksen löytäminen, joka vastaa sivuston rautalankamallien ja visuaalisen ilmeen suunnittelusta. Onneksi löysimme erinomaisen kumppanin, joka otti rohkeasti uuden ilmeen luomisen vastuulleen, vaikka emme edes antaneet aluksi lupaa muuttaa visuaalista ilmettä niin rohkeasti kuin miltä lopputulos nyt näyttää.

Laura: Valokuvaajan assarina toimiminen jäi itselläni mieleen yhtenä haastavimmista- mutta myös hauskimmista tehtävistä. Kuvauspäivät venähtivät helposti pitkiksi, ja toimivien kuvauspaikkojen löytäminen osoittautui toisinaan yllättävän haasteelliseksi. Varsinkin kun kuvauspäiviksi sattui kirpsakat talvipäivät ja ulkovaatetta olisi voinut olla paksummin. Onneksi kuvausporukka oli kekseliästä ja hyvää seuraa!

Toisen kuvauspäivän tunnelmia.

 

Mitä opitte projektista?

Laura: Organisointitaidot saivat tämän projektin myötä eniten treeniä. Yhteistyökumppaneita meillä oli lopulta yhteensä neljä: sivujen visuaalisen ilmeen toteuttava yritys, sivujen teknisestä toteutuksesta vastaava yritys, sisällöntuottaja ja valokuvaaja. Kaikkia tuli pitää ajan tasalla, sekä huolehtia siitä, että sivujen kokonaisuus toimisi hyvin. Tämä oli toisinaan aika haastavaa. Toimistomme henkilökuvauksien ajoittaminen ja järjestäminen vaati myös oman rutistuksensa kaikkien työkiireiden keskellä. Tärkein oppi olikin varmasti, että aikataulutus ja mahdollisimman selkeä ohjeistus ovat avaintekijöitä, kun useampi ihminen työskentelee yhden kokonaisuuden parissa.

Joonas: En ole ollut aikaisemmin vastuussa näin suuren ostoprosessin läpiviennistä joten vaikka asiat olivat tuttuja etukäteen, niin kokonaisuuden hahmottaminen oli välillä vaikeaa. Vaikka yritimme ottaa Lauran kanssa kaiken huomioon, niin silti yllätyksiäkin tuli vastaan ja etenkin viestintä oli välillä vaikeaa, koska meillä oli eri yritys lähes jokaisella osa-alueella. Tärkein mitä opin oli se, että suunnittelussa kannattaa olla mukana alusta saakka myös teknisestä toteutuksesta vastaavat henkilöt, jotta kaikki asiat huomioidaan alusta saakka myös teknisestä näkökulmasta. Tämä varmasti korostuu vielä enemmän niissä yrityksissä/projekteissa joissa ollaan tekemässä vaikkapa kokonaista järjestelmää nettisivujen lisäksi, sillä visuaalinen ilme saattaa myös vaikuttaa oleellisesti teknisen toteutukseen.

 

Muita ohjeita / fiiliksiä samoissa tilanteissa oleville?

Laura: Jos mielessä on selkeä ilmeen uudistus, suosittelen että lähdetään liikkeelle avoimin mielin ja luotetaan ammattilaisiin, joilta työn tilaa. Toki oikean kumppanin löytäminen on tässä todella kriittistä. On hyvä myös suunnitella ajankäyttöä ja laatia matkan varrelle pieniä deadlineja, jotta hommat eivät jää roikkumaan.

Joonas: Hyvin suunniteltu projekti on aina puoliksi tehty, eli mitä paremmin asiat suunnittelee, kilpailuttaa ja hoitaa tällaisen projektin alkuvaiheessa niin sitä helpommalla pääsee parhaaseen lopputulokseen. Lisäksi projektin vastuualueet on hyvä jakaa niin, että jokainen saa tehdä niitä asioita joissa on luonnostaan hyvä tai joista on aikaisempaa kokemusta, koska se auttaa paljon hyvän lopputuloksen aikaansaamisessa.

Joonas ja Laura, projektin loppumetreillä.