Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Miia kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö autovuokraamossa

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 15.12.2021 Lukuaika: 4 min

Miia 27, Asiakasneuvoja: 

Työpaikka Wippii Workin kautta

Miia vastaa puheluun työpaikaltaan Helsinki-Vantaa lentokentältä. Hän on aloittanut Wippiin kautta työskentelyn Sixt Autovuokraamoketjussa asiakaspalvelijana muutama kuukausi sitten ja kuulostaa siltä, että meillä on hetki aikaa rupatella Wippiin työntekijätarinasta. Miia kertoo suorittaneensa ammattikoulussa turvallisuusalan tutkinnon, mutta tehneensä töitä aina asiakaspalvelualalla. Hän on kotoisin Torniosta, mutta asuu tällä hetkellä Tuusulassa, joten työmatkaa ei tarvitse taittaa Lapista asti. Lähdin alkusyksystä etsimään asiakaspalvelutyötä, jossa olisi myös etätyömahdollisuus ja mielenkiintoinen työpaikka löytyi Wippiin sivuilta, Miia kertoo.

Muutama päivä hakemuksen laittamisesta meillä oli Iidan kanssa etähaastattelu ja oli tosi kiva, kun muhun otettiin niin nopeasti yhteyttä, Miia kertoo. Tämän jälkeen Miialla oli vielä haastattelu Sixtin esimiehen kanssa. Nyt Miia on työskennellyt Sixtillä asiakaspalvelijana muutaman kuukauden ja kertoo viihtyvänsä työpaikallaan.

“Työpäivät ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisissa asiakaskohtaamisissa pääsee haastamaan itseään.” 

Asiakaspalvelua autovuokraamoketjussa

Millaista asiakaspalvelutyö Sixtillä sitten on? Hoidamme autovuokraamon asiakaspalvelua eli lyhyesti kaikkea mitä liittyy autojen varauksiin tai esimerkiksi leasing sopimuksen tekoon, Miia kertoo. Työpäiviin kuuluu sähköpostien läpikäyntiä ja asiakaspuheluita. Päivän aikana tulee yleensä tosi erilaisia tapauksia ja ollaan myös tietenkin yhteydessä meidän toimipisteisiin, Miia lisää. Miia kertoo nauttivansa siitä, kun työpäivät on vaihtelevia ja vastaan tulee paljon mielenkiintoisia asiakkuuksia. Pääsen työssäni myös haastamaan itseäni kun selvitän erilaisia asiakastapauksia, Miia sanoo. Asiakaspalvelussa Vantaan toimipisteessä on yleensä kolme asiakaspalvelijaa samaan aikaan töissä. Miia kertoo että työ vaatii hyvää paineensietokykyä ja tietenkin asiakaspalveluhenkeä. Täytyy myös nauttia siitä, että on jatkuvasti erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä.

Kommunikointi Wippiin kanssa

Wippiillä työntekijöillä on aina nimetty yhteyshenkilö ja Sixtin rekrytoinneista on vastannut tähän mennessä Iida Moskari. Koen, että kaikki asiat on sujunut Wippiin kanssa hyvin rekrytoinnista lähtien, Miia sanoo. Iida on käynyt täällä myös moikkaamassa, Miia lisää. Kun aloitin Sixtillä, meillä oli käytössä hybridimalli, mutta nyt ollaan oltu enimmäkseen etänä ja kerran viikossa toimistolla. Työtä tehdään lentokentän vieressä, kun toimistolle pystyy menemään. Tänään sain tulla tekemään töitä toimistolle, Miia sanoo vielä loppuun.

“Kaikki on asiat on sujunut Wippiin kanssa hyvin ihan rekrytoinnista lähtien.” 

Kiitos Miialle työntekijätarinaan osallistumisesta! 

Valmistaudutko itse työhaastatteluun? Ota haltuun Wippiin 5 vinkkiä, joilla onnistut etähaastattelussa! 

Wippii Workin avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan täältä!

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Asiakasneuvojasta esihenkilöksi puolessa vuodessa – Kimmo kertoo Lähilogistiikan mahdollisuuksista

Työntekijätarinat

Uusi ura Wippiin kautta? Jessir kertoo miten on päätynyt Wippii Workin kautta töihin InfoCarelle

Työntekijätarinat

Jennan kertoo tarinansa – 10 vuotta logistiikka-alalla

Työntekijätarinat

Valtteri triplasi palkkansa lisämyynnin avulla Sixtillä – “Tärkeintä myyntityössä on oppia kartoittamaan asiakkaan tarpeet.”