uutiset / 18.10.2019

Wippii – 10:ssä vuodessa kymppikerhoon!

Aiempien vuosipäiviemme kirjoituksissa olen kertonut, kuinka Wippiin tarina alkoi työllistämällä kavereita. Kaverit loppuivat nopeasti, ja päädyimme työllistämään tuntemattomia ympäri Suomen. EI me tätä suunniteltu, kuten ei montaa muutakaan asiaa mitä nyt tehdään. Kymmenen vuotta on ollut täynnä suunniteltuja ja suunnittelemattomia onnistumisia sekä epäonnistumisia.

Kun aloitimme, kauppakorkeakoulun professorimme opasti että ”ei kannata, tuolla alalla on jo niin monta yritystä”. Neljä vuotta aloituksen jälkeen, olin pitämässä luentoa samaisessa koulussa yrittäjyydestä. Epäilijöitä on riittänyt ystävien, sukulaisten ja tuntemattomien joukossa, mutta onneksi on myös teitä, jotka olette meihin ja unelmaamme uskoneet 🙂

Joskus aikanaan minulle kerrottiin, että harva yritys Suomessa pysyy pystyssä kolmea vuotta pidempään. Kolmen vuoden jälkeen sanottiin, että viisi vuotta on kriittinen vaihe. Sen jälkeen alettiin puhua 10 vuoden rajapyykistä. Uskoin näitä ihmisiä ja pidin annettuja aikamääreitä samalla haasteina sekä tavoitteina.

Suomi on kyllä jännä maa, kun yrittäminen tuntuu olevan automaattisesti tuomittu epäonnistumaan 😀 Tätä asennetta pitäisi muuttaa. Samoin toivoisin, ettei nuoria peloteltaisi etukäteen sillä ”miten vaikeaa yrittäminen on”. Ei se niin vaikeaa ole, me ollaan siitä elävä esimerkki.

Tässä me nyt kuitenkin ollaan. 10 vuotta aloituksen jälkeen Wippii on konserni, joka työllisti vuonna 2018 yli 650 hienoa ihmistä. Nyt marraskuussa teemme valtavan harppauksen, jonka myötä kasvamme lähes 100:lla uudella työntekijällä ja siirrymme myös liikevaihdolla mitattuna ”kymppikerhoon”.

Ai miltä nyt tuntuu? – No ihan helvetin hyvältä! Me ollaan onnistuttu ja ollaan ylpeitä siitä mitä Wippii on saanut aikaan.

Mitä seuraavaksi tapahtuu? – Tänään juhlitaan. Huomenna nukutaan. Ja maanantaina aamulla aletaan tekemään töitä! Suomi on yhä edelleen täynnä tekemätöntä työtä, ja missä on työtä, siellä me haluamme olla.

KIITOS tästäkin vuodesta! #ROCK!

-Markus-