uutiset / 29.10.2020

Wippii Work täytti juuri 11 vuotta joten vaikka vuosi on ollut meillekin rankka, niin myös iloa on riittänyt ja onneksi olemme päässeet tavoitteisiimme poikkeustilasta huolimatta. Tässä artikkelissa lyhyt vuosikatsaus toimintaamme viime ajoilta.

– Markus Suonpää, Toimitusjohtaja

Vuosi 2020 tulee jättämään jäljet meidän jokaisen historiaan. Ikävä kyllä, monelle nämä jäljet ovat syvät ja kipeät. Toivon näin alkuun tsemppiä ja jaksamista jokaiselle yritykselle, yrittäjälle, työntekijälle, työnhakijalle, ikäihmiselle ja jokaiselle, jota Korona on ikävästi kohdellut.

Ei tämä helppo vuosi Wippiillekään ole ollut, mutta nyt kun vuosi lähenee loppuaan on pakko todeta, niin uskomatonta kuin se onkin, olemme selvinneet tästä toistaiseksi ainakin jonkinasteisena voittajana! Liiketoimintamme on kasvanut lähes 50%:a edellisvuoteen verrattuna.

Vuosi 2020 alkoi meillä huonosti. Logistiikan ja asiakaspalvelun lisäksi olemme tuottaneet jo vuosia kiinteistöhuollon talvikunnossapidon palveluita, joita oli tarkoitus tehdä myös tänä vuonna. Keväällä meidän liiketoiminta lähtee sitten talven jälkeen aina tyypillisesti nousuun. Nyt kävi toisin. Kevät ei tuonut työtä ja tilauksia, vaan korona vei ne. Useat asiakkaamme toimivat aloilla, joihin korona iski kovaa. Asiakkaamme käynnistivät YT-neuvotteluita, me seurasimme perässä. Muistan hyvin eräänkin päivän, kun yhden päivän aikana pidin 4 eri YT kokousta, 2 tunnin välein. Kaikissa käsiteltiin varautumista epävarmuuden jatkumiseen ja mahdollisuutta joutua lomautuksiin… Valitettavasti jouduimmekin lopulta lomauttamaan vuokratyöntekijöitä. Jokainen näistä asioista teki pahaa.

Koronan vuoksi tehostimme toimintojamme, karsimme turhia kuluja ja mikä tärkeintä, onnistuimme saamaan koronan aikana muutaman merkittävän uuden asiakkuuden. Näiden seikkojen ansiosta vuodesta 2020 tulee lukujen valossa onnistunut vuosi. Tätä vuotta en tule unohtamaan ikinä, sellaista vuoristorataa se on ollut.

Kirjoitan tätä ”perinteistä” syntymäpäiväuutista yksin kotona. Etätöitä olemme tehneet jo yli puoli vuotta, lutrattu satoja pulloja käsidesiä ja asetettu naamalle tuhansia kasvomaskeja. (Tilasin juuri viime viikolla monta tuhatta maskia lisää). Etätyöskentely on ollut opettavaista. Päällimmäisenä on mielessä seuraavat asiat:

  1. Yksinäisyys ja erakoituminen? Työkavereita on kyllä ikävä.
  2. Uskomatonta että tämän kaiken voi tehdä kotoa, mihin toimistoa enää tarvitsee?
  3. Koira ei ole ollut yksin kotona päivääkään
Koirani Sulo on nauttinut näinä aikoina huomiota!

Vuoden 2020 onnistumiseksi voidaan laskea myös Wippiin liiketoiminnan aloittaminen Espanjassa, mikä vuoden rutistuksen jälkeen toteutui toukokuussa. Perustimme Espanjan aurinkorannikolle asiakaspalvelukeskuksen, joka tarjoaa asiakaspalvelua suomalaisille yrityksille. Työllistämme tällä hetkellä Espanjassa noin 20 suomalaista asiakaspalvelijaa, ja tarkoituksena on kasvattaa yritys vuoden 2021 aikana 100:n työntekijään.

Lue lisää Espanjan toimipisteestämme täältä: www.reakt.fi

Päätän myös tämänvuotisen syntymäpäivä postauksen kiitoksiin. Kiitos asiakkaillemme ja työntekijöillemme, meitä ei olisi ilman teitä molempia! Uskon, että olette huomanneet miten kiitollisia me teistä olemme. Juuri tästä syystä me Wippiillä emme halua olla halvin, me haluamme kohdella teitä paremmin kuin kukaan muu! Erityiskiitos asiakkaallemme PostNord Oy:lle, teidän hyvällä menestyksellä ja kasvulla koronan keskellä, on ollut äärimmäisen suuri merkitys myös meidän menestykseemme!

Seuraava tavoitteemme on, tuplata Wippiin nykyinen 10M € liikevaihto. Sen teemme 2021, viimeistään 2022. Haluan jo nyt toivottaa tervetulleeksi kaikki teidät uudet työntekijämme, tarvitsemme teitä paljon lisää! Sekä uudet tulevat asiakkaamme, olemme monen kanssa jo todella pitkällä neuvotteluissa. Me Wippiillä emme malta odottaa, että pääsemme aloittamaan yhteistyön kanssanne! 

Menestystä kaikille!

Markus Suonpää, yrittäjä, tj, Wippii Work konserni