Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Asiakasneuvojasta esihenkilöksi puolessa vuodessa – Kimmo kertoo Lähilogistiikan mahdollisuuksista

Kirjoittaja:

Joonas Hyttinen

Tietohallintojohtaja
Julkaistu 16.05.2023 Lukuaika: > 5 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin osaajiin eri aloilta. Tässä tekstissä tutustutaan Lähilogistiikan välitystyöhön ja etenemismahdollisuuksiin.

Kimmo 44, Esihenkilö Lähilogistiikka: Yli kymmenen vuotta sitten Iisalmesta Helsinkiin muuttanut Kimmo on ennen nykyistä työtään Lähilogistiikalla tehnyt erittäin arvokasta työtä koti-isänä. Lapsien kasvaessa paluu työelämään alkoi tuntumaan ajankohtaiselta ja loppusyksystä 2021 käynnistyi työnhaku. Koska kokemusta asiakaspalvelualalta oli kerääntynyt ennen koti-isä vuosia niin rautakaupan myyjänä kuin Olvin panimossa työskennellessä, lähtikin Kimmo ensisijaisesti etsimään asiakaspalvelun puolelta töitä.

”Tällä hetkellä välityskeskuksessa on lähes 40 henkilöä tekemässä töitä hyvän asiakaspalvelun ja laadun puolesta.”

Mitä työ Lähilogistiikalla sisältää?

Kyseessä on haastavaa asiakaspalvelutyötä Kela kyytien välityksessä, aloittaa Kimmo. Perusvälittäjä vastaa puhelimitse tuleviin tilauksiin ja tallentaa ne järjestämään. Soittoja tulee myös asiakkailta, jotka ovat tilanneet kyytinsä aikaisemmin ja nyt soittavat varmistaakseen, että kaikki on vielä kuten sovittu ja kyyti tulee ajoissa.

Perusvälityksestä voi edetä erilliseen liikenteenohjaukseen, jossa sitten taas huolehditaan, että kaikkiin tilauksiin saadaan auto oikeaan aikaan. Myös kuljettajat voivat soittaa liikenteenohjaukseen, kun tarvitsevat tarkempia ohjeita jostain aiheesta tai tekevät asiakkailleen tilausta. Kuljettajat voivat tehdä tilauksia niin sanotuille vakioasiakkaille, joilla on Kelan myöntämä vakioasiakkuus oikeus. Kimmo lisää, että tällä hetkellä välityskeskuksessa on lähes 40 henkilöä tekemässä töitä hyvän asiakaspalvelun ja laadun puolesta. Työ Lähilogistiikan välityskeskuksessa on vuorotyötä, keskuksen ollessa auki 24/7. Esimerkiksi tällä viikolla minulla on alkanut työvuoro kello 10 tai kello 12 riippuen päivästä, huomauttaa Kimmo.

Asiakasneuvojasta esihenkilöksi puolessa vuodessa

Kimmo itse on aloittanut Lähilogistiikalla perusvälitystyöstä marraskuussa 2021. Kun hakuun tuli esihenkilön pesti kehotti palveluesihenkilö Kimmoa hakemaan paikkaa. Palveluesihenkilöt kokivat, että olen ominaisuuksiltani sopiva esihenkilöksi ja olin omaksunut asiat nopeasti, kertoo Kimmo. Hain sisäisellä haulla ja tulin valituksi. Kimmo työskenteleekin tällä hetkellä liikenteenohjaustiimin esihenkilönä. Koen että olen saanut kehittää itseäni ja saanut vastuuta, lisää Kimmo.

Mitä Kimmon työpäivään sisältyy esihenkilönä?

Kimmon oma työpäivä alkaa sillä, kun hän tervehtii kaikkia paikalla olijoita. Sitten tehdään tilannekatsaus, eli käydään läpi päivän tapahtumat vuoron vaihtuessa. Kun kaikki ovat perillä juuri sen hetkisestä tilanteesta aloitetaan itse työt jouhevasti. Kimmon työnkuvaan esihenkilönä kuuluu myös oman tiimin tukemista ja auttamista tarvittaessa. Tämä ei kuitenkaan rajoitu pelkästään omaan tiimiin vain tuen ja autan tarpeen mukaan kaikkia vuorossa olijoita, lisää Kimmo.

”Työyhteisöön sopii semmoinen avoin, huumorintajuinen ja kaikkien kanssa toimeen tuleva tyyppi.”

Kenelle työ mielestäsi sopisi?

Meitä on porukka töissä laidasta laitaan, joten ei ole yksittäistä piirrettä tai ikähaarukkaa kenelle työ sopisi. Tietenkin työn vastuullisuus tuo sopivuuteen tiettyjä raameja, eli vastuuntuntoinen ja asiakaspalveluhenkinen pitää olla. Pitää sopia niin työyhteisöön kuin asiakaspalveluun, lisää Kimmo. Työyhteisöön sopii semmoinen avoin, huumorintajuinen ja kaikkien kanssa toimeen tuleva tyyppi, painottaa Kimmo.

Miten työnhaku Wippiin kautta mielestäsi sujui?

Kutsu haastatteluun tuli yllättäen, aloittaa Kimmo. Elimme kuitenkin vielä korona-aikaa, joten haastattelu pidettiin Teamsin kautta. Jo haastattelusta seuraavana päivänä sain soiton, että olin päässyt jatkoon. Itse prosessi oli kaksiosainen, ensin oli Wippiin haastattelu, jonka jälkeen jatkoon päästyäni olin vielä Lähilogistiikalla haastattelussa. Kaikki sujui ja nopeasti, lisää Kimmo.

Kiitos Kimmolle työntekijätarinaan osallistumisesta! 

Wippiin avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan täältä!

 

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi