Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Kirjoittaja:

Veera Aittolampi

Rekrytointiasiantuntija
Julkaistu 16.05.2024 Lukuaika: 4 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin osaajiin eri aloilta. Tässä tekstissä tutustutaan Suomen Lähilogistiikka Oy:n palveluksessa toimivan Emily Uustalin tarinaan.

Emily on 21-vuotias opiskelija, joka haaveilee luonnontieteilijän urasta. Hän päätyi töihin Lähilogistiikalle ystävänsä suosituksesta. Työssään hän kohtaa monenlaisia asiakkaita ja on oppinut kehittämään paineensietokykyään sekä kärsivällisyyttään. Emily on edennyt työssään myös liikenteenohjaukseen ja kokee työkavereiden tuen ja kannustavan ilmapiirin parhaiksi asioiksi Lähilogistiikalla. Asiakasneuvojan tehtävässä menestyy hyvillä IT-taidoilla, erinomaisella kuuntelutaidolla, vahvalla kirjoituskyvyllä ja huumorintajulla. Lisäksi tarvitaan rentoa asennetta ja aktiivista otetta työhön.

Miten Emily löysi tiensä Kelakyytien välittäjäksi?

”Ystäväni sanoi, että Lähilogistiikalla on tosi kiva meininki ja hyvä työyhteisö, joten tänne kannattaa hakea töihin”, Emily muistelee. Innoissaan mahdollisuudesta kokeilla uutta, Emily päätti tarttua tilaisuuteen. Hän löysi avoimen asiakasneuvojan työpaikkailmoituksen Duunitorista ja päätti lähettää hakemuksen.

”Pian sen jälkeen sain yhteydenoton Wippiin rekrytoijalta ja minut kutsuttiin haastatteluun. Haastattelun jälkeen minulle tarjottiin asiakasneuvojan paikkaa vielä saman viikon aikana ja otin sen innoissani vastaan”, Emily kertoo.

Mitä asiakasneuvojan työ pitää sisällään?

Emily kertoo, että asiakasneuvojan työssä Lähilogistiikalla keskitytään perinteisten Kelakyytien välitykseen puhelimitse, joka tuo mukanaan monia erilaisia asiakaskohtaamisia. Liikenteenohjaajan tehtävät puolestaan vaihtelevat suuresti, sisältäen esimerkiksi ennakkoon tilattujen kyytien jakamista ja kuljettajien kanssa kommunikointia.

”Esimerkiksi Uudenmaan alueen hoitaminen tuo työpäiviin vilkkautta ja monipuolisuutta. Yhteenvetona voisin sanoa, että päivän kulku ja työtehtävät vaihtelevat suuresti ja sopeudumme tilanteisiin sen mukaan”, Emily kertoo.

Etenemismahdollisuudet palvelukeskuksen sisällä

Emily avaa matkaansa Lähilogistiikalla ja kertoo alun perin toimineensa asiakasneuvojana. ”Yövuoroihin siirtyminen mahdollisti myös liikenteenohjauksen puolella työskentelyn”, hän kertoo. ”On ollut hienoa päästä kehittämään itseään ja ottamaan vastaan uusia haasteita ja vastuuta myös liikenteenohjauksen parissa.”

Emily korostaa työkavereilta saadun tuen merkitystä ja kuvailee Lähilogistiikalla työskentelyn parhaaksi puoleksi kannustavaa ilmapiiriä. ”Onnistumisen tunteet ovat korvaamattomia, erityisesti vaikeiden tilanteiden ratkettua”, Emily sanoo. ”Yhteistyö kuskien ja tiimin välillä toimii erinomaisesti, mikä helpottaa meidän työtämme.”

”On ollut hienoa päästä kehittämään itseään ja ottamaan vastaan uusia haasteita ja vastuuta myös liikenteenohjauksen parissa.”

Mitä työ asiakasneuvojana vaatii?

Emily painottaa, että asiakasneuvojan työssä tarvitaan erityisesti paineensietokykyä. On tärkeää pysyä tilanteen tasalla ja säilyttää rauhallisuus, vaikka puhelinlinjoissa olisikin ruuhkaa. ”Asiakkaille pyritään tarjoamaan aina parasta mahdollista palvelua”, Emily korostaa.

Lisäksi tarvitaan kärsivällisyyttä asiakkaiden kanssa toimiessa ja kykyä muistaa Kelakyyteihin liittyvät säännökset sekä ohjeistaa asiakkaita niiden mukaisesti.

”Asiakkaille pyritään tarjoamaan aina parasta mahdollista palvelua.”

Lähilogistiikan palvelukeskuksessa huumorintajuisella ja rennolla asenteella sekä tekemisen meiningillä pääsee pitkälle ja sopeutuu tiimiin loistavasti. IT-taitojen hallinta ja nopea oppimiskyky järjestelmien suhteen takaa työssä menestymisen. Lisäksi on tärkeää osata kuunnella ja kirjoittaa samanaikaisesti.

Kiitos Emilylle, että päästiin kurkkaamaan arkeesi Lähilogistiikalla! 

Voit käydä tutustumassa Wippii Workin avoimiin asiakaspalvelun työpaikkoihin tästä.

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi

Työntekijätarinat

Asiakasneuvojasta esihenkilöksi puolessa vuodessa – Kimmo kertoo Lähilogistiikan mahdollisuuksista