Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Nelli-Noora Rantalan kokemuksia ja oivalluksia asiakaspalvelusta Nollakakkosella

Kirjoittaja:

Tuua Hautalampi

HR-asiantuntija
Julkaistu 25.06.2024 Lukuaika: > 5 min

Tutustumme Työntekijätarinat-osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin osaajiin eri aloilta. Tällä kertaa kuulemme Nelli-Nooran matkasta Nollakakkosen asiakaspalvelijana Porissa.

Nelli-Noora on juuri 22 vuotta täyttänyt opiskelija Porista. Hän asuu nyt Vaasassa ja opiskelee luokanopettajaksi. Hänellä on kokemusta erilaisista ammateista asiakaspalvelun saralla.

Nelli-Nooran tie Nollakakkoselle Porin toimipisteelle

Nelli-Noora muistelee lämmöllä, miten hän päätyi hakemaan töitä nykyiseltä työpaikaltaan Nollakakkoselta. ”Etsin kesätöitä pari vuotta sitten”, hän kertoo. Monella hänen läheisellään oli jo hyviä kokemuksia Nollakakkosella työskentelystä, ja he suosittelivat Nelli-Nooraa hakemaan työtä. ”Kaikki puhuivat, että kannattaa hakea, sillä he ovat tykänneet työstään”, Nelli-Noora lisää. Hän löysi Wippii Workin ilmoituksen avoimesta työpaikasta Nollakakkosella ja päätti heti lähettää hakemuksen.

Hakuprosessi Wippiin kautta sujui Nelli-Nooran mukaan mutkattomasti. ”Se oli tosi hyvä ja helppo”, hän kuvailee kokemustaan. Hakemuksen lähettämisen jälkeen Wippiin rekrytoija otti yhteyttä, ja puhelimessa sovittiin videohaastattelusta. Hän muistaa haastattelun olleen erittäin rento ja mukava kokemus. ”Työhaastattelut saattavat olla tosi jännittäviä, mutta heti alusta oli semmoinen helppo olo”, hän muistelee. ”Videohaastattelun jälkeen sain kutsun jatkohaastatteluun paikan päälle Porin toimistolle, joka sujui hyvin. Tämän jälkeen sain tiedon, että minut on valittu tehtävään”, Nelli-Noora kertoo.

Tyypillinen työpäivä puhelinasiakaspalvelussa

Nelli-Noora on työskennellyt Nollakakkosella jo useamman vuoden, ja hän on laajentanut osaamistaan 02 Taksin asiakaspalvelijan tehtävistä myös 02 Palvelun pariin. ”Alkuun tein vuoden ajan yövuoroja asiakaspalvelijana 02 Taksilla viikonloppuisin. Noin vuoden jälkeen minut perehdytettiin 02 Palveluun, ja sen jälkeen aloitin kesätyöt täyspäiväisesti sillä puolella”, Nelli-Noora kertoo.

Tyypillinen työpäivä vaihtelee sen mukaan, työskenteleekö Nelli-Noora etänä vai toimistolla. Kun työt alkavat, Nelli-Noora alkaa vastaanottaa asiakkailta tulevia puheluita. ”Työpäivien tempo vaihtelee ja välillä puheluita tulee tiheämpään tahtiin”, hän kertoo. Hän pyrkii aina auttamaan asiakkaita parhaansa mukaan, tarjoten heille joko apua hukassa olleiden yhteystietojen etsimiseen tai ratkoen asiakkaiden muita pulmia. ”Olen varannut kevään aikana asiakkaille muun muassa auton katsastusaikoja ja hotellihuoneita. Aika usein käy niin, että jos joku kysyy esimerkiksi ravintolan numeroa, niin pääsen varaamaan pöydän heille suoraan”, Nelli-Noora kuvailee. Nelli-Noora kertoo myös työpäivänsä rytmityksestä. Hän pystyy tehdä töitä joustavasti ja tauottamaan päiväänsä. Tällainen työrytmi auttaa häntä jaksamaan ja pitämään motivaationsa korkealla.

Mitä työssä menestyminen vaatii?

”Ensinnäkin pitää tykätä asiakaspalvelutyöstä niin, että sen parissa viihtyy”, hän painottaa. Rauhallisuus on hyvin keskeinen ominaisuus, jota asiakaspalvelutyö Nollakakkosella vaatii. ”Kiireessä pitää pystyä pysymään rauhallisena, ei saa mennä siihen kiireeseen mukaan”, Nelli-Noora kuvailee. ”Asiakkaiden tarpeet ovat moninaisia ja joskus kiireellisiä, mutta jokaisen asiakkaan kohdalla on tärkeää säilyttää rauhallisuus ja keskittyä tarjoamaan paras mahdollinen apu.”

Nelli-Noora korostaa myös itsensä kehittämisen tärkeyttä asiakaspalvelussa. Tämä tarkoittaa jatkuvaa oppimista ja omien kehityskohteiden tunnistamista. ”Se on selvää, että jokaiselta löytyy kehityskohtia, ja niitä pitäisi pyrkiä edistämään”, Nelli-Noora kuvailee.

”Asiakkaiden tarpeet ovat moninaisia ja joskus kiireellisiä, mutta jokaisen asiakkaan kohdalla on tärkeää säilyttää rauhallisuus ja keskittyä tarjoamaan paras mahdollinen apu.”

Nelli-Nooran näkemykset osoittavat, että asiakaspalvelu Nollakakkosella on enemmän kuin vain puheluihin vastaamista – se on sitoutumista auttamiseen, oppimiseen ja itsensä kehittämiseen.

Työ tarjoaa paitsi mahdollisuuden oppia uusia asioita, myös kehittää jo olemassa olevia taitoja. ”Kärsivällisyyteni ja keskittymistaitoni ovat ehdottomasti kehittyneet työn myötä. Tämä heijastuu myös arkielämääni”, Nelli-Noora kertoo. Antoisan työstä tekee se, että se tuo iloa ja merkityksellisyyttä omaan elämään. ”Kyllä se antaa itselle paljon ja tulee tosi hyvälle mielelle, kun pystyy ratkaisemaan asiakkaan ongelman”, Nelli-Noora tuumaa.

”Kyllä se antaa itselle paljon ja tulee tosi hyvälle mielelle, kun pystyy ratkaisemaan asiakkaan ongelman.”

Yhteistyö Wippiin kanssa on sujunut erinomaisesti. Nelli-Noora kuvailee sitä myönteisesti  ”Todella hyvin on sujunut. Päällimmäisenä tulee mieleen se, että aina jos on jotain kysyttävää niin tietää, että voi soittaa tai laittaa viestiä ja avuntarpeeseen vastataan.”

 

Kiitos Nelli-Nooralle haastattelusta!

 

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi