Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Kirjoittaja:

Annamari Heiskanen

HR-asiantuntija
Julkaistu 27.02.2024 Lukuaika: 4 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin osaajiin eri aloilta. Tässä tekstissä tutustutaan Taksi Helsingin palveluksessa toimivan Harry Guillotin tarinaan.

Harry Guillot, Taksi Helsinki Oy:n asiakaspalvelija, avaa 20.2.2024 haastattelussa kiehtovaa polkuaan asiakaspalvelun maailmassa. Hän valaisee koulutustaustaansa ja rikasta työkokemustaan, jotka ovat muovanneet hänet nykyiseen rooliinsa. Harry kertoo myös alkuperäisestä suunnitelmastaan lähteä töihin Taksi Helsingille Espanjaan, mutta lopulta tie johdattikin hänet töihin Helsinkiin.

 Miten Harry päätyi työskentelemään asiakaspalvelijana?

-Olen Harry Guillot, 47- vuotias. Muutin Porista Helsinkiin 1,5 vuotta sitten. Koulutukseltani olen virastomestari, terveydenhuollon sihteeri ja vastaanottovirkailija, Harry avaa.

Harrylla on yli 12 vuoden kokemus monipuolisista asiakaspalvelutehtävistä, ja hän nauttii työskentelystä ihmisten parissa. Hänellä on myös vuoden kokemus taksinvälitystehtävistä Porissa. Alun perin suunnitelmissa oli muuttaa Fuengirolaan, mutta asunnon saaminen lyhyellä varoitusajalla tuotti haasteita. Tämän jälkeen Harry haki samaista paikkaa Helsingin tiimistä, johon hänet palkattiin. 

-Ensin minut haasteltiin Espanjan työpaikkaa koskien,  mutta sitten tulikin tämä käänne ja laitoin myös Helsinkiin hakemuksen. Olin parissa haastattelussa, jotka menivät sujuvasti. Asia eteni ja tulin valituksi. Aloitin 4.7.2022, eli puolitoista vuotta sitten ja hyvin olen viihtynyt, Harry kertoo.

Miltä näyttää Harryn työpäivä palvelukeskuksessa?

Harry työskentelee Taksi Helsingin palvelukeskuksessa puhelimitse taksivälityksessä.

-Hoidan pääasiassa Kela-kuljettajalinjoja. Kuljettajat soittavat minulle,  jos he kohtaavat ongelmatilanteita tai jos kyyteihin/autoihin tulee muutoksia. Tämän lisäksi hoidan sote-kyytejä, eli asiakkaat tai kuljettajat tilaavat kyytejä asiointimatkoihin, kuten kauppakyytejä. Aamuisin ja myös ajoittain muissa vuoroissa teen perus taksivälitystä, autan kollegoitani sekä teen pikapuheluita eli niin sanottuja yksäreitä.

Harryn työpäivät vaihtelevat sen mukaan, millä linjalla on ruuhkaisinta. Vuoroihin tehdään etukäteen linjajako, joka määrittää sen kuka hoitaa mitäkin puhelinlinjaa. Tähän voi tulla muutoksia, jos jokin linja ruuhkautuu. Tällöin siirrytään purkamaan ruuhkaisinta linjaa. 

– Työ asiakaspalvelijana on antoisaa ja tekemällä oppii uutta. Nautin työssäni siitä, että saan palveltua asiakasta mahdollisimman hyvin. Asiakkaiden ongelmatilanteiden ratkaiseminen ja auttaminen tuottavat minulle hyvän mielen. Jos tulee jotain uusia havaintoja tai kehitysideoita niin vien ne myös aina eteenpäin, Harry kertoo.

Nautin työssäni siitä, että saan palveltua asiakasta mahdollisimman hyvin. Asiakkaiden ongelmatilanteiden ratkaiseminen ja auttaminen tuottavat minulle hyvän mielen.

Asiakaspalvelija taksivälityksessä– kenelle työ sopii?

-Työ vaatii tekijältä asiakaspalveluhenkisyyttä, paineensietokykyä, tietoteknistä osaamista ja kykyä olla puhelimessa ja käyttämään tietokonetta samanaikaisesti. Itse olen halunnut kehittää omia asiakaspalvelutaitoja ja opiskellut erilaisia tutkintoja, jotta voin palvella asiakkaita mahdollisimman monipuolisesti, Harry kuvailee.

Harryn mielestä työ sopii sellaiselle, joka tykkää asiakaspalvelutyöstä ja erilaisista asiakaskohtaamisista. Taksinvälitystyö on kolmivuorotyötä ja palvelukeskus on toiminnassa 24/7, eli työvuorot vaihtelevat ja se vaatii joustamista molemmin puolin.

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Nelli-Noora Rantalan kokemuksia ja oivalluksia asiakaspalvelusta Nollakakkosella

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi