Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Uusi ura Wippiin kautta? Jessir kertoo miten on päätynyt Wippii Workin kautta töihin InfoCarelle

Kirjoittaja:

Julkaistu 06.02.2023 Lukuaika: > 5 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin osaajiin eri aloilta. Tässä tekstissä tutustutaan InfoCaren teknisen tuen työnkuvaan.

Jessir 21, Tekninen tukihenkilö InfoCare

Tavoitan erittäin hyväntuulisen vantaalaisen Jessirin puhelimitse. Hän on työskennellyt Wippiin kautta InfoCaressa teknisenä tukihenkilönä muutaman kuukauden. Ammatiltaan hän on merkonomi, johon hän on valmistunut vuonna 2019. Kertomansa mukaan hän ei ole tutkintonsa töitä tehnyt sitten koulun harjoittelujen, vain elämä on vienyt eri tielle. Ennen nykyistä teknisen tuen työtänsä Jessir on työskennellyt päiväkodissa. En tuntenut päiväkodin työtä omaksi alaksi ja rupesin miettimään alan vaihdosta, lisää Jessir. Kun sosiaalisen median feedissä tuli vastaan avoin työpaikkailmoitus tekniseen tukeen oli kohtalon sinetti hakemusta vaille valmis.


Mitä sisältyy teknisen tuen työpäivään InfoCarella?

Päivähän alkaa aamukahvilla, kertoo Jessir – kuulen puhelimesta vienon naurahduksen. Jessir on siis huumorimiehiä hyvä näin – hyvä huumori vahvistaa ryhmähenkeä ja pitää työilmapiirin hyvänä, sekä osaltaan lisää työviihtyvyyttä.

Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia, semmoista perus työpäivää ei oikeastaan ole. Työpäiväni sisältö tulee aina asiakkaiden tarpeista ja niihin vastaamisesta. Mikäli jotain on jäänyt edelliseltä päivältä kesken, aloitan työpäiväni niistä. Asiakkaamme ovat yhteydessä meihin monikanavaisesti, joten minulla on auki myös asiakaspalvelulinja. Vastaan siis myös puhelimitse tuleviin palvelupyyntöihin. Puhelut voivat koskea mitä tahansa asiakkaalla edessä olevaa haastetta tietoteknisen laitteen kanssa, kuten esimerkiksi unohtuneita salasanoja. Kun asiakas soittaa on asialla yleensä kiire ja se pyritään mahdollisuuksien mukaan hoitamaan heti maaliin asti – kerralla kuntoon laadusta tinkimättä. Avoimien tikettien käsittely kuuluu myös oleellisena osana työpäivääni. Lyhyesti sanoen työni on olla asiakkaiden apuna ja tukena tietoteknisissä ongelmissa, tiivistää Jessir.

Niille lukijoille, joille ei IT maailman tiketit ole vielä tuttuja, niin ne ovat alan yleinen käytäntö tukipyynnöille. Puhutaan siis kehittyneestä palvelunhallinnan prosessista, jolla pystytään reaaliaikaisesti seuraamaan palvelutapahtumia sekä raportoimaan niistä. Kansankielellä kerrottuna tätä kuvastaa hyvin virtuaalinen post-it lappu.

Asiakkaamme toimivat monissa hyvin erilaisilla aloilla, joten hyvä ihmistuntemus ja pelisilmä ovat avainasemassa tässä työssä, kertoo Jessir. Merkonomiopinnoista on siis ollut hyötyä tässä työpaikassa.


Miten Jessir kokee työn mielekkyyden?

Pääsen kehittämään itseäni joka päivä, niin ihmisenä kuin taitojen kannalta, aloittaa Jessir. Tänne töihin hakiessani kuvittelin, että minulla on vahva tietotaitopohja IT puolelta. Hyvin nopeasti huomasin, miten väärässä olinkaan. Joka päivä tulee opittua uutta ja minulla on aivan mahtavat kollegat auttamassa ja neuvomassa tarpeen tullen. Täällä kyllä perehdytys oli mietitty loppuun asti, eli siinä kyllä oppi jo paljon. Yksin ei täällä jätetä ketään ja tietoa jaetaan. Meitä on semmoinen 5-10 hengen porukka kerralla paikalla, joten tarvittaessa apu on lähellä. Eniten nautin työssäni siitä, kun saan asiakkaan ongelman ratkaistua ja asiakkaan tyytyväiseksi, lisää Jessir.

”Tämän työn oppii vasta tekemällä”

Kenelle teknisen asiakastuen työpaikka sitten sopii?

Tämä työ sopii henkilölle, joka tuntee itsensä sanoista asiakaspalveluhenkinen ja sosiaalinen. Tietenkin halu auttaa ja kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan pitää olla. Pitää myös löytyä halua itsensä kehittämiseen niin teknisesti kuin palvelussa. Suosittelisin ehdottomasti paikkaa myös sellaiselle, jolta alan koulutus puuttuu – eniten tässä oppii kuitenkin työtä tehdessä, kertoo Jessir.

”Rekrytointiprosessi sujui hyvin ja toiminta oli erittäin nopeaa”

Kysyessäni miten Wippiin rekrytointiprosessi oli sujunut, sain salamannopean vastauksen, että hyvin ja nopeasti. Jessir lisäsi, että hänelle jäi erittäin hyvä kuva rekrytointiprosessista kokonaisuutena, viestintä oli asianmukaista ja prosessissa mukana olleet henkilöt mukavia.

Kiitos Jessirille työntekijätarinaan osallistumisesta! 

Wippiin avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan täältä!

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi