Siirry sisältöön
Blogit

Wippii Work mukana Vastuullinen Työnantaja 2021 kampanjassa

Kirjoittaja:

Joonas Hyttinen

Tietohallintojohtaja
Julkaistu 15.03.2021 Lukuaika: > 5 min

Vastuullisuus työnantajana ja kasvuyrityksenä tarkoittaa meille vastuuta paremman tulevaisuuden rakentamisesta. Tämä toteutetaan yhdessä työntekijöiden ja asiakkaidemme kanssa.

Innovatiivisena kasvuyrityksenä katsomme jatkuvasti tulevaisuuteen.

Tarkkailemme ja ennakoimme muuttuvaa maailmaa ja ideoimme uusia toimintamalleja, jotka vastaavat asiakkaan muuttuvia tarpeita. Ketterän kokoisena yrityksenä pystymme myös reagoimaan muuttuviin tilanteisiin merkittävästi nopeammin, ja tarjota kunkin asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä palvelumalleja.

Kaiken tämän mahdollistaminen vaatii yhteistyötä työntekijöidemme kanssa. Koska asiakkaamme arvostavat asennetta, nopeutta, tehokkuutta, joustamista ja alan osaamista, voimme tarjota näitä asioita asiakkaille vain nämä ominaisuudet omaavien työntekijöiden avulla. Kiitos kuuluu työntekijöille – koska työntekijämme onnistuvat, myös me ja asiakkaamme onnistumme.

Vastavuoroisesti haluamme olla erinomainen, haluttu ja vastuullinen työnantaja, ja tarjota jokaiselle työntekijällemme työpaikka, jossa heistä huolehditaan mahdollisimman hyvin.

Siksi olemme mukana Vastuullinen työnantaja -kampanjassa.

 

 

Vastuullinen työnantaja -kampanjaan osallistuneet työnantajat sitoutuvat edistämään kuutta vastuullisen työnantajan periaatetta.

1. Syrjimättömyys
Me olemme kaikki erilaisia. Yhdenvertainen ja oikeudenmukainen kohtelu on hyvinvoivan työyhteisön perusta. Esimerkiksi sukupuoli tai syntyperä ei saa olla peruste sen enempää syrjinnälle kuin suosinnalle. Tällaista havaittaessa vastuullinen työnantaja puuttuu tilanteeseen matalalla kynnyksellä.

2. Työelämän tasapaino ja hyvinvointi
Elämässä voi tapahtua kaikenlaisia käänteitä, jotka saattavat vaikuttaa työntekijän hyvinvointiin sekä jaksamiseen myös työpaikalla. Vastuullinen työnantaja kuuntelee työntekijää ja joustaa parhaansa mukaan elämän eri vaiheissa.

3. Esihenkilötyöhön panostaminen
Hyvä esihenkilö on läsnä työntekijöiden arjessa ja kiinnostunut työpaikan päivittäisistä tapahtumista. Ihmislähtöinen, kuunteleva esihenkilötyö on iso osa vastuullista työnantajuutta! Sen toteuttamiseen tulee varata aikaa ja sitä on myös kehitettävä johdonmukaisesti. Vastuullinen työnantaja pitää huolen että esihenkilöllä on valmiudet antaa työntekijälle palautetta rakentavasti ja säännöllisesti.

4. Työn merkitys ja työssä kehittyminen
​​​​​​​
Työntekijälle on tärkeää kokea, että hänen työpanoksensa ja työn sisältö on merkityksellistä. Työnantaja mahdollistaa työntekijän kehittymisen ja jatkuvan oppimisen. Työntekijä kokee että työn merkitys näkyy yhteisissä arvoissa ja että työpaikalla toimitaan eettisesti ja ekologisesti.

5. Tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus
​​​​​​​
Palkka on tärkeä motivaatiotekijä, joka lisää myös työn merkityksellisyyden kokemusta. Tehdystä työstä tulee aina saada asianmukainen korvaus. Palkasta on hyvä keskustella säännöllisin väliajoin ja erityisesti työntekijän kehittyessä. Työntekijän tulee saada palkka ajoissa ja oikein.

6. Hyvä hakijakokemus
​​​​​​​
Vastuullinen työnantaja välittää hakijasta koko hakuprosessin ajan. Jokainen hakija on arvokas! Työnantajan on asianmukaisesti viestittävä rekrytoinnin etenemisestä – myös siinä tilanteessa, ettei hakija tule valituksi paikkaan.

Vastuullinen työntantaja

Lue myös nämä jutut

Blogit

Turvallisempi työympäristö: Menestystarinamme työturvallisuuden parantamisessa

Blogit

Vuokratyöntekijän ja henkilöstövuokrauksen hinta (2024)

Blogit

Työhyvinvointi kilpailuetuna ja palautumisen merkitys työssä

Blogit

Hakijakokemus rekrytoinnissa – Näin luot onnistuneen rekrytointiprosessin