Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi

Kirjoittaja:

Veera Aittolampi

Rekrytointiasiantuntija
Julkaistu 27.02.2024 Lukuaika: 4 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin osaajiin eri aloilta. Tässä tekstissä tutustutaan Reduna Groupin palveluksessa toimivan Mona Susiluodon tarinaan.

Mona Susiluoto kertoo 19.2.2024 haastattelussa urastaan Redunan menekinedistäjänä, joka ulottuu myyntialan monipuolisiin tehtäviin. 48-vuotias espoolainen korostaa itsenäisen työn merkitystä ja päivittäin vaihtuvia projekteja, kuten puhelinmallien esillepanoja ja kaiuttimien asennuksia. Hän arvostaa työssään monipuolisuutta ja jatkuvaa oppimista. Erityisesti hän nauttii siitä, että jokainen päivä on erilainen ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia.

Miten Mona päätyi työskentelemään menekinedistäjänä?

-Olen Mona Susiluoto, 48 vuotta, Espoosta kotoisin. Olen opiskellut vaatesuunnittelijaksi lukion jälkeen. Olen suorittanut sisäänostaja kurssin ja minulla on yli 20 vuoden työtausta myyntialalta, Mona kertoo.

Monalla on pitkä ura Redunan palveluksessa ja hänet on alunperin rekrytoitu tähän tehtävään toisen henkilöstöpalveluyrityksen kautta. Hän päätyi silloin hakemaan menekinedistäjän työpaikkaa, sillä hän halusi tehdä itsenäistä ja vaihtelevia projekteja sisältävää työtä. 

-Päädyin Wippii Workin vuokratyöntekijäksi kahden aiemman henkilöstöpalveluyrityksen listoilta, joiden kanssa Reduna aiemmin teki yhteistyötä. Vaihtoprosessi toiselta henkilöstöpalveluyritykseltä Wippii Workille sujui jouhevasti. Sain puhelun Wippii Workin yhteyshenkilöltä, joka kertoi minulle vaihdosta ja sen jälkeen teimme sopimukset nopeasti ja sujuvasti, Mona avaa.

Miltä näyttää Monan tyypillinen työpäivä?

-Työpäiväni alkaa usein varastolta, josta noudan tarvikkeet ja materiaalit päivän projekteihin. Viikoittain Reduna lähettää minulle työlistan tulevista tehtävistä. Redunan oma sovellus näyttää tarkasti, mitä tarvikkeita päivän projektit vaativat, ja antaa selkeät ohjeet myymälässä tehtävien esillepanojen toteuttamiseen. Valmiista työstä otetaan kuvat ja laaditaan raportit tehtyjen töiden yksityiskohdista. Tehtävät vaihtelevat päivittäin, sisältäen tuotteiden sekä mainosmateriaalien esillepanoja ja esimerkiksi puhelinprojekteja, joissa asennetaan demo-ohjelmistoja puhelimiin. Työni on monipuolista ja vaihtelevaa, ja siihen kuuluu myös tuotteiden raportointia, Mona kertoo työnkuvastaan.

Monan työ vaatii paljon liikkumista pääkaupunkiseudun pienelektroniikkamyymälöissä. Projektit myymälöissä voivat vaihdella kestoltaan lyhyistä 10 minuutin mainosten vaihdosta aina yli 8 tunnin työpäiviin. Joissain kohteissa Mona operoi itsenäisesti, kun taas toisinaan hän tarvitsee myyjien apua.

Jatkuva oppiminen ja uusien asioiden hallinta tuottavat voittajafiiliksen. Monipuolisuus ja vaihtelevuus tekevät työstäni erittäin miellyttävää.

Menekinedistäjänä olen oppinut monia uusia taitoja, kuten puhelin-, kaiutin- ja tietokoneasennuksia. Jatkuva oppiminen ja uusien asioiden hallinta tuovat voittajafiiliksen. Työn monipuolisuus ja vaihtelevuus tekevät siitä erityisen miellyttävää. Päivät kuluvat nopeasti, kun työskentelen useassa eri kohteessa, ja pidemmät ajomatkat tuovat lisävaihtelua, Mona kehuu.

Menekinedistäjä – kenelle työ sopii?

Monan mielestä työ  menekinedistäjänä vaatii sopeutuvaisuutta, visuaalista silmää ja kärsivällisyyttä. Tuotteiden on oltava aseteltuna tarkkojen ohjeiden mukaisesti, ja raporttien laatiminen on oleellisen tärkeää.Työ vaatii myös vahvaa organisointikykyä päivän sujuvaan läpiviemiseen.

Monan mukaan menekinedistäjän työ sopii avoimelle ja sosiaaliselle ihmiselle, joka tulee hyvin toimeen erilaisten persoonien kanssa ja pystyy sietämään myös ajoittaista epävarmuutta. Työssä tarvitaan neuvottelutaitoja ja kykyä tehdä itsenäisesti päätöksiä. Hauskaa työssä on se, että vaikka sitä tehdään pääasiassa yksin, myymälöissä tutustuu silti moniin työkavereihin.

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Asiakasneuvojasta esihenkilöksi puolessa vuodessa – Kimmo kertoo Lähilogistiikan mahdollisuuksista

Työntekijätarinat

Uusi ura Wippiin kautta? Jessir kertoo miten on päätynyt Wippii Workin kautta töihin InfoCarelle

Työntekijätarinat

Jennan kertoo tarinansa – 10 vuotta logistiikka-alalla