Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Aleksi kertoo työstään – Haalarihommista henkilöstöosaajaksi!

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 15.10.2021 Lukuaika: > 5 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin ihmisiin eri aloilla. Toivomme että työntekijätarinat tarjoavat inspiraatiota tällä hetkellä työtä hakeville tulevaisuuden tekijöille!

Aleksi, HR-koordinaattori:

Aleksi työskentelee tällä hetkellä Wippiillä HR-koordinaattorina. Tässä blogitekstissä tutustutaan hieman tarkemmin Wippiin Turun rekrytoineista vastaavaan henkilöön ja kuinka Aleksin matka kyseiseen tehtävään aukeni.

Aloitamme haastattelun Google Meetsissä. Koko ikänsä Turussa asunut Aleksi kertoo aikaisemmin opiskelleensa yliopistolla tietotekniikkaa ja matematiikkaa, mutta lapsesta asti jatkunut koripalloharrastus vei koulun penkiltä valmennuksen pariin. Ennen siirtymistä Wippiille koripallovalmennus olikin Aleksin pääasiallinen työ. Keväällä 2020 valmennus meni korona takia kuitenkin täysin jäihin. Silloin Aleksi mietti, että olisi kiva olla jotain muutakin tekemistä.

“Pääsin haastatteluun ja muutaman viikon päästä sain viestin, että mut valittiin.”

Wippii Workin rekrytointiprosessi

Työpaikkailmoituksia selaillessa Aleksi päätyi hakemaan terminaalityöntekijäksi Turkuun. Rekry oli juuri siihen aikaan kun oli Uudenmaan sulku korona takia käynnissä, Aleksi kertoo. Haastattelu suoritettiin puhelimitse ja kyseltiin, löytyykö turvakengät omasta takaa, koska Wippiin toimistolle Helsinkiin ei päässyt käymään. Työpaikka aukeni ja Aleksi työskenteli terminaalilla noin vuoden. Keväällä 2021 Aleksi kiinnostui Wippiin sivuilla avoimesta HR-koordinaattorin paikasta. Olin ensimmäinen hakija kyseiseen paikkaan, Aleksi kertoo innostuneena. Aleksi sai haastattelun ja muutaman viikon päästä tiedon valituksi tulemisesta. HR-koordinaattorin hakuprosessi oli hieman pidempi, mitä nyt voikin olettaa, Aleksi jatkaa. Pian Wippiin kautta vuokratyö terminaalilla päättyi kun Aleksi siirtyi HR-koordinaattorin pestiin.

Tällä hetkellä Turun terminaalilla on noin reilu sata työntekijää, joiden yhteyshenkilönä Aleksi toimii. Aleksi toimii myös Wippiin yhteyshenkilönä asiakkaan puoleen eli Postnordiin. Työtehtäviin kuuluu muun muassa työvuorolistojen teko, paikkaukset tai lisätilaukset asiakkailta. Työntekijöiden kanssa käydään läpi asioita, joita työnantajan kanssa kuuluukin. Työterveys ja palkanmaksu kysymykset ovat yleisiä. Elokuussa Aleksin vastuu kasvoi entisestään ja nyt työtehtäviin kuuluu myös uudet Wippiin rekrytoinnit Turun alueella. Haastatteluja, työsopimuksia ja työtodistuksia Aleksi hoitaa viikoittain.

Miltä näyttää Aleksin tyypillinen työpäivä?

Heti aamusta toivotaan, että työpuhelimeen ei ole tullut työntekijöiltä sairas ilmoituksia. No ei, sehän on vain osa työnkuvaani, Aleksi naurahtaa. Eri päivinä Aleksi tekee eri asioita. Käytännössä aamulla katson viestit läpi, jos on tullut jotain poissaoloja tai lisätilauksia ja uusia hakemuksia, Aleksi luettelee. Nyt Wippiille on tullut paljon uusia työntekijöitä, joten Aleksi on käynyt kyselemässä kaikilta, miten hommat ovat lähteneet käyntiin. Aleksi on tällä hetkellä ainoa Wippiin edustaja Turussa. Pari kertaa on tullut käytyä Wippiin Vantaan toimistolla ja seuraavan kerran tulen käymään uuden toimiston tupareissa, niin näkee myös muita Wippiin työntekijöitä kasvotusten, Aleksi sanoo.

“Wippiin kautta minulla on ollut mahdollisuus kehittyä ja kasvaa.”

HR-koordinaattori – mitä työ vaatii?

Aleksin mielestä tärkeintä työssä on tulla muiden ihmisten kanssa toimeen. Lisäksi joustavuutta tarvitaan, koska työntekijöiden tarve tai poissaolot voivat muuttua äkillisesti. Myös suunnitelmallisuutta, jotta langat pysyvät käsissä. Oma toimenkuva siitä kun aloitin keväällä, on kasvanut huomattavasti ja oon ollut myös halukas siihen, Aleksi kertoo. Hän on itse halunnut oppia ja saada lisää vastuuta. Aleksi kokee että Wippiin kautta on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Työnkuvan laajentumisesta Aleksi on keskustellut suoraan Wippiin toimitusjohtaja Markuksen kanssa.

Aleksin mielestä kysymykseni ”Mikä työssäsi on haastavaa?” on mielenkiintoinen. Hetken puntaroinnin jälkeen hän  toteaa, että pikemminkin työ on täynnä haasteellisia hetkiä. Kun ei esimerkiksi löydy ketään töihin, ja tarvitaan lyhyellä varoitusajalla työntekijä. Nämä ovat kuitenkin loppupeleissä yksittäisiä ongelmia, Aleksi sanoo. Lopuksi Aleksi toteaa, että haasteellisinta on sovittaa asiakkaiden toiveet ja työntekijöiden toiveet yhteen. Eli miten työntekijät haluavat ja pystyvät tehdä töitä ja mitä työtä on tarjolla.

 “Työni pyörii täysin ihmisten ympärillä.”

Aleksi nauttii eniten siitä, että saa tehdä töitä muiden ihmisten kanssa. “Työni pyörii täysin ihmisten ympärillä. Kun ollaan tekemisissä ihmisten kanssa, ei ihan täysin tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Tykkään siitä että työpäivät ovat hyvin erilaisia.”

Viimeinen haastattelukysymys onkin mielenkiintoinen esittää Aleksille, sillä hän on sekä ollut Wippiillä itse haastateltavana, että haastatellut monia työntekijöitä nyt itse. Hyppy pöydän toiselta puolelta rekrytoijan saappaisiin avartaa näkemystä siitä, miten erotutaan työnhaussa. Aleksi painottaa, että työhakemus kannattaa muotoilla niin, että se on osoitettu juuri kyseiselle työpaikalle, mihin hakee. Toinen haastatteluun liittyvä asia mihin hän itse kiinnittää huomiota on kyky tuoda esiin aito kiinnostus tehdä töitä ja halu tehdä juuri kyseistä työtä, jota on hakemassa. Tietty innostuneisuus tuo paremman kuvan työnhakijasta. Viimeiseksi Aleksi sanoo, että hyvä ja ennen kaikkea päivitetty CV kiinnittää huomion. ”CV pitäisi olla siinä kunnossa, että näemme selkeästi mitä on tehty.”

HR-koordinaattori antaa vinkit työnhakuun

  1. Muotoile hakemus niin, että se on osoitettu juuri hakemaasi paikkaan
  2. Tuo esiin halusi tehdä työtä, jota olet hakemassa
  3. Päivitä CV:si ja tarkista, että se oikeasti vastaa osaamistasi.

Wippii I’m Working osio kiittää HR-koordinaattori Aleksia haastatteluun osallistumisesta.

Valmistaudutko itse työhaastatteluun? Ota haltuun Wippiin 5 vinkkiä, joilla onnistut etähaastattelussa!

Wippii Workin avoimet työpaikat löydät täältä.

Työntekijätarinat

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi