Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Millaista terminaalin työ on? Vesa kertoo työstään – Järjestelmällisyyttä ja yhteishenkeä

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 15.11.2021 Lukuaika: 4 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin ihmisiin eri aloilla. Toivomme että työntekijätarinat tarjoavat inspiraatiota tällä hetkellä työtä hakeville tulevaisuuden tekijöille!

Vesa työskentelee Postnordilla Vantaan terminaalilla ja asuu perheineen Tuusulassa. Keskustelemme aluksi hetken yrittäjyydestä ja Vesan aikaisemmista työtehtävistä. Yrittäjätaustan lisäksi työkokemusta löytyy monista eri työtehtävistä vuosien varrelta. Nyt viimeiset kaksi vuotta Vesa on päässyt tutustumaan tarkemmin logistiikka-alaan terminaalityöntekijänä. Päivittäisten työtehtävien lisäksi Vesa toimii terminaalilla myös uusien työntekijöiden kouluttajana.

Wippiin rekrytointiprosessi 

Rekrytointiprosessi sujui mutkitta, lähetin CV:n, jonka jälkeen sain kutsun haastatteluun. Taitavat rekrytoijat osaavat nähdä heti, sopiiko haastateltava henkilö työtehtävään vai ei, Vesa sanoo. Tekemistä riittää ja nyt jäädään seuraamaan miten terminaalin toiminta kehittyy, Vesa jatkaa. Kokopäivätyön ohella Vesa kehittää sivutoimisesti omaa projektia liittyen uusiutuvaan energiaan. Työ vie kuitenkin paljon aikaa, on fyysistä ja vaatii palautumista, eli aikaa jää rajallisesti muuhun, Vesa kertoo.

“Taitavat rekrytoijat osaavat nähdä heti, sopiiko haastateltava henkilö työtehtävään vai ei.”

Terminaalityöntekijä tekee tärkeää selvitystyötä

Järjestelmällisyys terminaalilla on tärkeää, jotta tavarat menevät oikeisiin paikkoihin, eikä tavarantoimitus viivästy. Eri palvelumuodot lajitellaan hieman eri tavoin. Entropia eli epäjärjestys lisääntyy, jos joku ei ole jatkuvasti järjestelemässä paikkoja, Vesa kertoo. Vesa puhuu terminaalityöskentelystä analyyttiseen sävyyn ja painottaa, kuinka tärkeää systemaattinen ja järjestelmällinen ote työhön on. Välillä on älyllisesti haastavaa tutkia miten tietty paketti on kulkenut ja miten se on voinut eksyä matkallaan. Joskus järjestelmä pettää kunnes joku ottaa konkreettisesti paketti käsiin, tekee selvitystyön ja toimittaa sen oikeaan paikkaan, Vesa sanoo.

“Epäjärjestys lisääntyy, jos joku ei ole jatkuvasti järjestelemässä paikkoja.”

Mistä nautit työssäsi? 

Joukkoon kuuluminen on kaikille ihmiselle tärkeää, Vesa kertoo. Terminaalilla on tiivis porukka ja pyrimme auttamaan toinen toisiamme. Yhteishenki työpaikalla tuo Vesalle lisäarvoa ja sosiaalista pääomaa. Varsinkin koronan aikaan sosiaaliset kontaktit ovat osoittautuneet tärkeiksi. Kun pääsee keskustelemaan eri asioista muiden työkavereiden kanssa, työpäivät piristyvät, Vesa lisää.

 “Terminaalilla on tiivis porukka ja pyrimme auttamaan toinen toisiamme.”

Sinusta terminaalityöntekijä?

Työnhaussa ei kannata luovuttaa ja on hyvä muistaa, että ihminen sopeutuu sellaisen työhön mitä tekee, Vesa kertoo. Pitkäjänteisyyden lisäksi terminaalityö vaatii Vesan mukaan kunnon ylläpitämistä. Näin vapaa-aika ja työ tukevat toisiaan. Lopuksi kysyn, miten Vesa näkee uuden työn aloittamisen vanhemmalla iällä. Työpaikalla eri-ikäiset ihmiset tasapainottavat toimintaa ja näin saadaan päivittäiseen työntekoon erilaisia näkökulmia. Ikä tuo mukanaan aina myös kokemusta. Lopuksi Vesa lisää vielä jäävänsä mielenkiinnolla seuraamaan miten terminaalitoiminta ja sen järjestelmällisyys tulee kehittymään tulevaisuudessa.

Kiitos Vesalle työntekijätarinaan osallistumisesta!

Valmistaudutko itse työhaastatteluun? Ota haltuun Wippiin 5 vinkkiä, joilla onnistut etähaastattelussa!

Wippii Workin avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan täältä!

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Nelli-Noora Rantalan kokemuksia ja oivalluksia asiakaspalvelusta Nollakakkosella

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa