Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Jenna kertoo tarinansa – 10 vuotta logistiikka-alalla

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 15.10.2022 Lukuaika: 4 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin ihmisiin eri aloilla. Toivomme että työntekijätarinat tarjoavat inspiraatiota tällä hetkellä työtä hakeville tulevaisuuden tekijöille!

Työntekijätarina – Jenna, Terminaalityöntekijä:

Jennan työpäivä Postnordilla on alkanut noin puoli tuntia sitten. Saimme suoritettua haastattelun puhelimitse ja taustalta kuuluvat terminaalin moninaiset äänet. 29-vuotias Jenna on töissä Postnordilla Vantaan terminaalilla ja hoitaa saapuvaa ja lähtevää tavaraa. Kuormat tulevat, jonka jälkeen ne lajitellaan ja siitä ne lähtevät eteenpäin. Kesätyönä aloitettu terminaalityö on jatkunut Jennan työnkuvana nyt jo 10 vuoden ajan. Väliin mahtuu äitiysloma ja muutama eri työnantaja. Vanhana työntekijänä Jenna on vain siirtynyt Wippiin listoille töihin eli niin sanottua rekryprosessia ei ole meidän kautta tarvinnut tehdä. Koska Jenna on tehnyt pitkän työuran terminaalilla, on mielenkiintoista kuulla, miten Jenna on viihtynyt ja miten Wippii näkyy Jennan työelämässä.

Miltä työ terminaalilla sisältää? 

Viikonloppuna saadaan tietoon seuraavan viikon tilaukset ja kuormat. Puretaan ja lajitellaan kuskien vietäväksi. Jenna on kokoaikaisena varastolla ja työ vaatii pitkäjänteisyyttä ja stressinsietokykyä. Purku ja lajittelu pitää hoitaa tehokkaasti, koska kuormat lähtevät samana päivänä jo eteenpäin. Työ on myös fyysistä koska työpäivän aikana ollaan liikkeessä melkein koko ajan. Jennan työpisteellä työskentelee noin viisi muuta terminaalityöntekijää. Jennan mielestä työt ovat hänelle jo erittäin rutinoitunutta, mutta välillä kiire tuo haastetta päiviin.

Pienen lapsen takia vuorotyö jäi ja työajat on nyt suhteutettu tämänhetkiseen elämäntilanteeseen. Wippiin yhteyshenkilön kanssa tulee rupatella niitä näitä. Hommat on hoidettu Jennan mielestä hyvin. Meillä on tosi hyvä porukka töissä. Oon ainoana naisena, mutta mut otetaan tosi hyvin mukaan porukkaan.

“Kaikki on hoitunut tosi hyvin.”

Kun kysymykset on saatu käytyä läpi, kysyn vielä fiiliksiä Wippiistä. Kaikki on hoitunut tosi hyvin. Jos joku on sairaslomalla, niin aina on saatu tarvittavat henkilöt töihin, joka on tärkeää että hommat saadaan tehtyä. Toivotamme hyvät päivänjatkot ja annan Jennan jatkaa työtä, jotta kuormat saadaan purettua ajallaan.

Otetaan vielä loppuun:

Jennan vinkit työnhakuun!

  1. Ole oma itsesi
  2. Rehti ote työhön! Kun tulet työpaikalle niin työt oikeasti kiinnostaa 🙂
  3. Ole oma-aloitteinen! On tärkeää kysyä, jos on kysyttävää.

Kiitos työntekijätarina-osioon osallistumisesta Jennalle!

Valmistaudutko itse työhaastatteluun? Ota haltuun Wippiin 5 vinkkiä, joilla onnistut etähaastattelussa!

Wippii Workin avoimet työpaikat löydät täältä.

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Nelli-Noora Rantalan kokemuksia ja oivalluksia asiakaspalvelusta Nollakakkosella

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa