Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Töihin varastotyöntekijäksi? Mikko kertoo työstään – Fyysinen työ lisää hyvinvointia

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 09.11.2021 Lukuaika: 4 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin ihmisiin eri aloilla. Tarkoituksena on tarjota inspiraatiota tällä hetkellä työtä hakeville tulevaisuuden tekijöille!

Mikko 26, Varastotyöntekijä: Työntekijätarinan haastattelu oteutetaan etänä Google Meetsin kautta. Helsingistä kotoisin oleva Mikko kertoo opiskelleensa datanomiksi Vallillassa. Päivittäinen koneella istuminen ei kuitenkaan inspiroinut, joten Mikko lähti etsimään töitä logistiikka-alalta. Wippiiltä löytyi kiinnostava paikka Salicon kylmävarastosta.

Wippii Work rekrytointiprosessi 

Meillä oli ensin Wippiin Iidan kanssa puhelinhaastattelu, sitten Google Meetsin kautta vielä videohaastattelu. Näiden jälkeen juttelin vielä Salicon, nykyisen esimieheni kanssa kunnes minulle tarjottiin työpaikkaa. Kun työ alkoi, Wippiiltä oltiin useaan otteeseen yhteydessä ja kyseltiin, miten on mennyt, Mikko kertoo. Mikon mielestä Wippiin kanssa yhteys on sujunut alusta asti mutkitta.

“Wippiiltä oltiin useaan otteeseen yhteydessä ja kyseltiin miten on mennyt.”

Nyt Mikko tekee kokoaikaisena töitä Salicolla kylmävarastolla. Tuotteiden järjestelyä, keräilyä ja tilausten kelmuttamista. First in, first out on varastolla työskentelyn pääperiaatteita, jotta vältytään hävikiltä. Salicon päätoimiala on hedelmien ja vihannesten tukkutoiminta. Salico on yksi suurimmista skandinaavisista yksityisistä toimijoista hedelmä- ja vihannes liiketoiminnassa.

Varastotyöntekijä puuhastelee pipo päässä

Työpäivän kulku riippuu pääosin siitä, onko kyseessä aamu vai iltavuoro. Vuorot vaihtelevat viikoittain, eli joka toinen viikko tehdään aamua joka toinen iltaa. Tyypillistä aamuvuoroa Mikko kuvailee seuraavasti: Käydään hävikit läpi, lajitellaan ne erilaisille ruoka-apu yhdistyksille tai järjestöille, jonka jälkeen siirrytään uusien tuotteiden järjestelyyn ja käsittelyyn. Varastolla puuhastellaan iltapäivään asti erilaisten tilausten ja kylmätuotteiden parissa. Töitä tehdään pääosin pipo päässä, eli varastolla on viileä tuoreiden vihannesten ja hedelmien varastoinnin takia. Kerralla työvuorossa varastolla on noin 2-5 muuta työntekijää.

Mitä työ vaatii?

Perus hyvää fyysistä kuntoa ja maalaisjärkeä. Näin pysyy työskentely hyvällä mallilla, Mikko kertoo. Mikko on erityisesti viihtynyt Salicolla työn fyysisyyden ja työkavereiden ansiosta. Nautin työn fyysisyydestä eli siitä, että työpäivän aikana pääsee liikkumaan paljon. Tämän lisäksi mukavat työkaverit motivoivat tekemään hommat hyvin, Mikko kertoo. Työpäivän aikana kertyy paljon askelia kun tuotelavoja nostellaan ja siirrellään.

“Nautin työn fyysisyydestäTyöpäivän aikana pääsee liikkumaan paljon.”

Mikko osoitti itse useaan otteeseen kiinnostusta kyseistä työtä kohtaan. Oma-aloitteisuus on siis erittäin tärkeää työnhaussa, Mikko korostaa. Ole oma itsesi ja suhtaudu työhön positiivisesti niin hyvä tulee, Mikko lisää. Kysyn vielä, jos voimme tulla ottamaan Mikosta kuvan työntekijätarinaa varten. Täällä mä työskentelen pipo päässä, mutta kyllä mulle sopii, Mikko naurahtaa.

Työntekijätarina on nyt paketissa! Kiitos Mikolle osallistumisesta!

Wippii Workin avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan täältä!

Kaipaatko vinkkejä työhakemuksen kirjoittamiseen? Kurkkaa Wippiin työhakemusmalli täältä.

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi

Työntekijätarinat

Asiakasneuvojasta esihenkilöksi puolessa vuodessa – Kimmo kertoo Lähilogistiikan mahdollisuuksista

Työntekijätarinat

Uusi ura Wippiin kautta? Jessir kertoo miten on päätynyt Wippii Workin kautta töihin InfoCarelle