Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Kirjoittaja:

Tuua Hautalampi

HR-asiantuntija
Julkaistu 14.05.2024 Lukuaika: > 5 min

Tutustumme Työntekijätarinat-osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin osaajiin eri aloilta. Tässä tekstissä perehdymme 020202 Palvelut Oy:n palveluksessa toimivan Ville Lithoviuksen tarinaan.

Nollakakkosella työskentelevä 42-vuotias Ville on alun perin kotoisin Helsingistä. Hän on opiskellut aiemmin liiketaloutta ja graafista alaa, minkä jälkeen hän työskenteli viisi vuotta rakennusalalla ennen opintojen aloittamista Turun ammattikorkeakoulussa. Hän työskentelee nyt asiakaspalvelijana Nollakakkosella opintojen ohessa.

Miten Ville päätyi tähän työhön?

Ville etsi työpaikkaa, joka olisi helposti sovitettavissa yhteen opiskelujen kanssa. Hän halusi mahdollisuuden valita työvuorot kouluaikojen mukaan ja toivoi joustavaa työympäristöä. ”Olin työskennellyt pitkään rakennusalalla ulkotöissä, joten kiva ja siisti sisätyö kuulosti houkuttelevalta”, Ville kertoo. ”Nollakakkosen tehtävä täytti nämä kriteerit hyvin, ja olin todella iloinen, kun sain paikan täältä. Olen viihtynyt todella, todella hyvin.”

Hakuprosessin sujuvuudesta Villellä on hyviä kokemuksia. Vaikka tarkat yksityiskohdat eivät olekaan enää muistissa, hän kertoo, että prosessi sisälsi puhelinhaastattelun, videohaastattelun ja lopulta tapaamisen paikan päällä Nollakakkosella. ”Nopeasti tuli tieto, että sain paikan”, Ville kertoo. ”Mielestäni koko prosessi oli tosi sujuva. Nykyään hakuprosessit voivat venyä todella pitkiksi, mutta tämä sujui poikkeuksellisen hyvin, nopeasti ja vaivattomasti.”

Ville palkittiin maaliskuun asiakaspalvelijaksi Nollakakkosella, vaikka hän oli ollut talossa vasta pari kuukautta. Tämä osoittaa Villen nopeaa oppimiskykyä ja upeaa omistautumista työhön. Onnittelut!

Millaista työ Nollakakkosella on?

Villen työ on monipuolista ja vaihtelevaa, mitä tulee puheluiden sisältöön. Hän vastaa puheluihin, kun asiakkaat soittavat Nollakakkosen tai 118-numeropalvelun puolelle. ”Pääsen palvelemaan asiakkaita monella eri tavalla, mikä tekee työstäni mielenkiintoista”, Ville kertoo. Tämän lisäksi Nollakakkosella välitetään takseja ympäri Suomen, sillä Nollakakkosen sisaryhtiö 02 Taksi on valtakunnallinen kyytien tilaus- ja vertailupalvelu. 02 Taksin asiakaspalvelua hoitavat Nollakakkosen työntekijät.

Tyypillinen työpäivä Villen näkökulmasta koostuu kuuden tunnin mittaisesta vuorosta. ”Saavun töihin yleensä varttia ennen vuoron alkua, käynnistän koneet ja tarkistan mahdolliset tärkeät viestit”, Ville kuvailee. ”Sitten aloitan tehtävät vastaamalla puheluihin ja huolehdin, että pidän päivääni kuuluvat tauot.”

Yhteistyö esihenkilöiden ja työkavereiden kanssa on sujuvaa. ”Jos minulla on kysyttävää, saan nopeasti vastauksia”, Ville mainitsee. ”Tämä on ollut tosi iso plussa tässä työsuhteen alkuvaiheessa minulle.”

”Yhteistyö esihenkilöiden ja työkavereiden kanssa on sujuvaa. Tämä on ollut tosi iso plussa tässä työsuhteen alkuvaiheessa minulle.”

Mitä asiakaspalvelijana menestyminen vaatii?

”On tärkeää olla aina valmiina kuuntelemaan ja auttamaan asiakasta sekä ratkaisemaan heidän ongelmansa”, Ville kertoo. ”Asiakas ei aina tiedä, mistä aloittaa ongelman selvittäminen. Syventymällä tarkemmin asiakkaan tilanteeseen, voimme usein saada paremman käsityksen siitä, mitä hän todella tarvitsee. Näin voimme ratkaista asian parhaalla mahdollisella tavalla.”

”Asiakaspalvelutyössä ratkaistaan monenlaisia ongelmia, olipa kyse sitten yksityishenkilön tai yrityksen yhteystietojen metsästämisestä tai mistä tahansa muusta asiakkaan kohdalle osuneesta pulmasta. Pyrimme mahdollisimman hyvään palveluun ja antamaan positiivisen asiakaskokemuksen, jotta asiakas haluaa soittaa meille uudelleenkin ”, Ville korostaa.

Kenelle sitten tämä työpaikka sopisi parhaiten? ”Sellaiselle henkilölle, joka tarvitsee esimerkiksi opiskeluiden oheen joustavaa työpaikkaa, jossa pystyy itse valitsemaan työvuorot viikko kerrallaan”, Ville suosittelee. ”Työ sopii myös henkilölle, joka nauttii ihmisten kanssa juttelemisesta, tykkää olla avuksi ja on tarpeeksi sosiaalinen.”

”Pyrimme mahdollisimman hyvään palveluun ja antamaan positiivisen asiakaskokemuksen, jotta asiakas haluaa soittaa meille uudelleenkin.”

Miten olet viihtynyt tässä työssä?

”Yhteistyö Wippiin kanssa on sujunut erinomaisesti”, Ville kertoo. ”Kaikki on ollut erittäin sujuvaa ja vaivatonta työntekijän näkökulmasta. Olen aina saanut helposti yhteyden yhteyshenkilööni, ja huomaan, että prosesseja on harkittu tarkasti työntekijän näkökulmasta, koska kaikki sujuu mutkattomasti.”

Ville kokee työnsä erittäin antoisaksi, ja lisäksi työssä pystyy kehittymään jatkuvasti. ”Työssä on monia osa-alueita, jotka vaativat huomiota. Alussa kaikki oli hieman hankalampaa, mutta nyt olen oppinut tehtävän salat, ja pystyn keskittymään enemmän asiakkaiden tarpeisiin kuin perustekniikkaan. Jokainen työpäivä on miellyttävä, ja saapuminen töihin on aina mukavaa.”

Ville nauttii erityisesti siitä, kun asiakas on iloinen saamastaan palvelusta, ja kun ongelmat saadaan ratkaistua. ”Moni asiakas yllättyy, kun kuulee, mitä kaikkea meillä tehdään. Usein voimme hoitaa asioita asiakkaan puolesta, ja asiakkaan ei tarvitse enää itse huolehtia niistä puhelun jälkeen. Voimme esimerkiksi varata hänelle ajan pankkiin tai auton katsastukseen. Me tarjoamme todella monipuolisesti erilaisia palveluita kuluttajille, ja olemme apuna monissa arjen ongelmissa.”

”Yhteistyö Wippiin kanssa on sujunut erinomaisesti. Kaikki on ollut erittäin sujuvaa ja vaivatonta työntekijän näkökulmasta.”

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi

Työntekijätarinat

Asiakasneuvojasta esihenkilöksi puolessa vuodessa – Kimmo kertoo Lähilogistiikan mahdollisuuksista