Siirry sisältöön
Blogit

Hyvän työpaikan tunnusmerkit? Ota selvää mitkä asiat kertovat hyvästä työpaikasta!

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 14.07.2022 Lukuaika: > 5 min

Millainen on hyvä työpaikka? Meillä kaikilla on käsitys siitä, että hyvä työpaikka koostuu monien osien summista. Pyrimme Wippiillä panostamaan työntekijöiden työhyvinvointiin, joten kävimme meidän rekrytoijien kanssa läpi millainen olisi ideaali työpaikka, jotta sinä voit paremmin tunnistaa hyvän työpaikan työtä etsiessäsi. Nappaa siis tästä blogista hyvän työpaikan tunnusmerkit! 

Työpaikka, jossa viihdyt? 4 hyvän työpaikan tunnusmerkkiä

 

Miten määritellä, mikä on hyvä työpaikka? Työpaikkoja ja ammatteja on joka lähtöön ja meistä jokainen haluaa työltään eri asioita. Jollekin hyvä työpaikka tarjoaa joustavuutta, toiselle hyvää palkkaa ja hienoja lounasetuja. Kun taas kolmannelle ideaali työpaikka on jotain ihan muuta. Mistä voimme kuitenkin kaikki olla varmoja on se, että kukaan ei halua olla töissä paikassa, jossa on huonot oltavat. Vietämme työn parissa kuitenkin eniten aikaa päivistämme, joten on hyvä pysähtyä miettimään, saako nykyisestä työpaikastaan sitä mitä itse kokee tärkeäksi. Tai jos etsit juuri parhaillaan uutta työpaikkaa, mihin sinun pitäisi kiinnittää erityisesti huomiota? 


Näin tunnistat hyvän työpaikan! 

Jotta voit alkaa miettiä, millainen on hyvä työpaikka, pitää sinun ensiksi tietää mitä työltäsi haluat. Hyvän työpaikan voi tunnistaa monista asioista, mutta tärkeintä on, että se on sinun omasta mielestäsi sellainen paikka, johon haluat mennä ja jossa viihdyt. Kurkkaa tästä meidän rekrytoijien tunnusmerkit hyvälle työpaikalle!

 

Palkka-asiat ja etuudet kerrotaan avoimesti 

Palkka-asiat ja niiden hoitaminen kertoo paljon siitä, kuinka yritys arvostaa sen työntekijöitään. Maksetaanko palkka ajallaan ja onko kaikille työntekijöille annettu samat edut? Entä onko palkka mainittu jo työpaikkailmoituksessa? Avoin kommunikointi yrityksen puolelta tuo työpaikalle paljon varmuutta siitä, että asioista keskustellaan eikä ikäviä yllätyksiä tarvitse pelätä. Jos yrityksen palkka-asiat eivät tule heti kättelyssä selville, luotettavin lähde asian selvittämiseen on etsiä yrityksen nykyisiltä työntekijöiltä omakohtaisia kokemuksia. Yleisimmin referenssi tarinoita on näkyvillä joko yrityksen sivuilla tai jossakin sosiaalisissa median kanavissa kuten Linkedinissä.

Työpaikalla on hyvä yhteishenki

Viihtyvyys työpaikalla on yksi merkittävin osa työhyvinvointia ja siihen vaikuttaa ennen kaikkea työpaikalla vallitseva ilmapiiri oli kyseessä minkä tahansa alan työpaikka. Oletko valmis kysymään neuvoa työkavereilta, mikäli sellaista tarvitset? Voitko oppia työkavereilta? Onko työyhteisössänne yleisesti hyvä henki? Entä luotatko esimieheesi? Yleisesti yrityksen työkulttuuri kertoo hyvin paljon siitä, millainen kyseisen työpaikan ilmapiiri on ja millainen työntekijäkokemus sieltä välittyy. Tämä on yksi erittäin merkittävä tunnusmerkki, kun pohditaan hyvän työpaikan ominaisuuksia. 

Mielenkiintoiset työtehtävät ja mahdollisuus kehittyä 

Onko työpaikalla mahdollisuus kehittyä? Entä ovatko työtehtävät monipuolisia? Kun etsit itsellesi uutta työpaikkaa, on hyvä tutustua työpaikan nykyisten työntekijöiden työtehtäviin, jotta saat paremman kuvan, millaista työ oikeasti on. Monesti yritykset hyödyntävät erilaisia uratarinoita tai työntekijä haastatteluita, jotta työnhakijat saavat työpaikkailmoituksen tukeen muutakin sisältöä. Voit kurkata Wippii Workin kautta työskentelevien ihmisten työntekijä tarinoita täältä.

Työsuhde on molemminpuolisesti joustava 

Olemme huomanneet, että monet meidän kautta työskentelevät ihmiset arvostavat sitä, että työ tarjoaa heille joustavuutta eri elämäntilanteissa. Mutta myös joustavuus työnantajan puolesta on tärkeää ja ominaista hyvälle työpaikalle. Kun vuoroja voi tarvittaessa vaihtaa ja kommunikaatio säilyy avoimena työntekijän ja työnantajan välillä työsuhteessa molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. Joustavuus ei kuitenkaan tarkoita sitä että sinun tai työnantajan kuuluisi joustaa loputtomiin. Yleisesti me Wippiillä näemme että joustavuus ja luottamus työnantajan ja työntekijän välillä kulkevat käsi kädessä.

 

Mitä itse haluat työpaikaltasi? 

Nyt kun tunnistat hyvän työpaikan paremmin, voit miettiä seuraavaksi mitä itse haluat työpaikaltasi. Kun etsit itsellesi uutta työpaikkaa, on paljon helpompaa aloittaa työnhaku kartoittamalla omia tarpeitasi ja niitä asioita, mitä työpaikaltasi haluat. Tämä auttaa sinua hahmottamaan paremmin mitkä työtehtävät soveltuvat omaan taustaasi, kokemukseesi ja mielenkiinnonkohteisiisi nähden. Näin työnhausta tulee myös mielekkäämpää.

Lista voisi näyttää esimerkiksi tältä: 

  • Työ, jota tykkään tehdä ja josta nautin
  • Työyhteisö, jossa minua arvostetaan.
  • Työ, jossa koen olevani hyvä ja pääsen kehittymään. 
  • Työ joka mahdollistaa hyvän tasapainon vapaa-ajan kanssa. 

Lista voi näyttää hyvin erilaiselta riippuen omista tarpeistasi ja elämäntilanteesta. Me Wippillä tarjoamme työpaikkoja erilaisiin elämäntilanteisiin niin osa-aikaisesta kokoaikaiseen työhön. Teemme yhteistyötä vastuullisten yritysten kanssa ja keskitymme työntekijöiden hyvinvointiin. Toivottavasti tämä teksti auttoi sinua hahmottamaan hyvän työpaikan ominaisuuksia. 

Etsitkö parhaillaan uutta työpaikkaa? Kurkkaa täältä Wippii Workin avoimet työpaikat ja löydä juuri sinulle sopivaa työtä! 

Lue myös nämä jutut

Blogit

Turvallisempi työympäristö: Menestystarinamme työturvallisuuden parantamisessa

Blogit

Vuokratyöntekijän ja henkilöstövuokrauksen hinta (2024)

Blogit

Työhyvinvointi kilpailuetuna ja palautumisen merkitys työssä

Blogit

Hakijakokemus rekrytoinnissa – Näin luot onnistuneen rekrytointiprosessin