Siirry sisältöön
Blogit

Millaista on vuokratyö ja työskentely Wippii Workin kautta?

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 09.12.2021 Lukuaika: > 5 min

Millaista on vuokratyö? Entä millaista on työskennellä Wippii Workin kautta? Käymme tässä tekstissä läpi työllistymisprosessia vuokratyöntekijänä ja miten me Wippiillä teemme henkilöstövuokrausta!

Mitä vuokratyö tarkoittaa? 

Lyhyesti sanottuna vuokratyö on työtä, jossa työntekijä työllistyy eri yritykseen, kuin missä työ tehdään. Nykypäivänä vuokratyö ei tarkoita vain lyhyttä keikkatyötä vaan parhaimmillaan se mahdollistaa joustavan työelämän työntekijän elämäntilanteen ja toiveiden mukaisesti. Työsuhteena vuokratyö vastaa normaalia työsuhdetta, jonka työntekijä muodostaa vuokrayrityksen kanssa. Eli työsopimuksessa noudatetaan työehtosopimuksia ja työ kerryttää normaalisti eläkettä ja lomapäiviä. Vuokratyön luonteen määrittää siis enemmän työntekijä, kuin vuokratyöyritys. Jollekin se voi tarkoittaa lyhyttä työskentelyjaksoa ja alan kartuttamista usealla eri työnantajalla kun taas toiselle osaamisen syventämistä samassa tehtävässä pidemmän ajanjakson ajan.

Mitä työskentely henkilöstövuokrausyrityksen kautta tarkoittaa? 

Kun haet töitä kauttamme, me työllistämme sinut, maksamme palkkasi, mutta itse työ tehdään hakemaasi yritykseen. Työpaikalla työntekijällä on siis yleensä oma esimies, työkaverit ja yhteisö, joiden kanssa töitä loppu kädessä tehdään. Tämän lisäksi meidän kautta työskentelevillä henkilöillä on omat yhteyshenkilöt, eli työntekijälle on aina selvää kehen olla yhteydessä meidän päässä. Näin kommunikaatio sujuu mutkattomasti ja selkeästi.

Henkilöstövuokrauksen ideana on keskittää työtä tarvitsevan yrityksen rekrytointi sen ammattilaisille ja näin helpottaa työntekijöiden ja työn kohtaamista. Omat asiantuntijamme auttavat työnhakijaa löytämään merkityksellistä työtä ja samalla autamme yrityksiä löytämään nämä henkilöt. Asiakkaamme luottavat siihen, että kauttamme löytyy hyviä työntekijöitä. Työnhakijan näkökulmasta katsottuna meillä on sama tavoite työnhakijan kanssa. Haluamme löytää hakijalle mieluisan työpaikan.

Kenelle vuokratyö sopii? 

Vuokratyö sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin kaikille työikäisille henkilöille. Meidän kauttamme voit löytää vakituisen työtehtävän yhtä helposti kuin lyhyt- tai osa-aikaisen työn, joka sopii esimerkiksi opiskelujen kanssa yhteen. Meillä on tällä hetkellä avoinna monia erilaisia työpaikkoja lyhyisiin ja pitkiin jaksoihin, joko kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti. Työpaikkoja on enimmäkseen tarjolla toimistotyön, asiakaspalvelun ja logistiikan parissa.

Vuokratyön edut

Työpaikan löytäminen ja hakemusten täyttäminen voivat olla haasteellisia ja aikaa vieviä prosesseja. Hakemalla töitä vuokratyöfirman kautta voit hyötyä siitä, että yhdellä hakemuksella voit hakea useisiin erilaisiin työtehtäviin. HR-tiimissämme on joukko rekrytointiammattilaisia, jotka voivat auttaa sinua löytämään paikan, joka vastaa osaamistasi. Mikäli et heti löydä haluamaasi työpaikkaa, voimme tarjota sinulle muita vaihtoehtoja tai voit jättää meille avoimen hakemuksen, jotta voimme etsiä sinulle sopivia työmahdollisuuksia.

Kun olet saanut työpaikan kauttamme ja olemme sinun työnantajasi, saat jatkossakin tukea työsuhteesi aikana. Voimme auttaa sinua esimerkiksi loma-asioissa, palkkauksessa, työsuhde-eduissa ja koulutuksissa. Tavoitteenamme on auttaa sinua eteenpäin urallasi ja saavuttamaan omat tavoitteesi.

 

Työntekijät kertovat – Wippii Work Kokemuksia

Olemme syksyn 2021 aikana haastatelleet ihmisiä, jotka työskentelevät vuokratyöntekijöinä Wippii Work:in kautta eri yrityksissä. Näin he muun muassa kuvailevat työskentelyä Wippiillä:

 “Wippiin kautta työasioissa olen ollut aina saman henkilön kanssa yhteydessä ja on selvää, kenelle tulee soittaa, jos herää jotain kysymyksiä. Ei esimerkiksi tarvitse soittaa mihinkään yleiselle rekry linjalle ja odotella vastauksia. Mulla on turvallinen fiilis olla töissä henkilöstövuokrausyrityksessä, jossa mut myös tunnetaan. Wippiin on ollut muhun päin yhteydessä ja ehdottanut uutta työpaikkaa, kun edellinen työsopimus on ollut loppumassa. Tulee olo etten ole vain yksi työntekijä listalla”. – Belilia, Asiakaspalvelija

“Kun työ alkoi, Wippiiltä oltiin useaan otteeseen yhteydessä ja kyseltiin miten on mennyt. Yhteys Wippiin kanssa on sujunut alusta asti mutkitta. Nautin omasta työstäni varastolla. Etenkin siitä, että työpäivän aikana pääsee liikkumaan paljon. Tämän lisäksi mukavat työkaverit motivoivat tekemään hommat hyvin”. – Mikko, Varastotyöntekijä

Kaikkiin työntekijätarinoihin pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

Oletko valmis työllistymään heti? Avoimet työpaikat löydät täältä.

Lue myös nämä jutut

Blogit

Turvallisempi työympäristö: Menestystarinamme työturvallisuuden parantamisessa

Blogit

Vuokratyöntekijän ja henkilöstövuokrauksen hinta (2024)

Blogit

Työhyvinvointi kilpailuetuna ja palautumisen merkitys työssä

Blogit

Hakijakokemus rekrytoinnissa – Näin luot onnistuneen rekrytointiprosessin