Siirry sisältöön
Blogit

Millaista on vuokratyö ja työskentely Wippii Workin kautta?

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 09.12.2021 Lukuaika: > 5 min

Millaista on vuokratyö? Entä millaista on työskennellä Wippii Workin kautta? Käymme tässä tekstissä läpi työllistymisprosessia vuokratyöntekijänä ja miten me Wippiillä teemme henkilöstövuokrausta!

Mitä vuokratyö tarkoittaa? 

Lyhyesti sanottuna vuokratyö on työtä, jossa työntekijä työllistyy eri yritykseen, kuin missä työ loppupeleissä tehdään. Nykypäivänä vuokratyö ei tarkoita vain lyhyttä keikkatyötä vaan parhaimmillaan se mahdollistaa joustavan työelämän työntekijän elämäntilanteen ja toiveiden mukaisesti. Työsuhteena vuokratyö vastaa normaalia työsuhdetta, jonka työntekijä muodostaa henkilöstövuokrausyrityksen kanssa. Eli työsopimuksessa noudatetaan työehtosopimuksia ja työ kerryttää normaalisti eläkettä ja lomapäiviä. Vuokratyön luonteen määrittää siis enemmän työntekijä, kuin vuokratyöyritys. Jollekin se voi tarkoittaa lyhyttä työskentelyjaksoa ja alan kartuttamista usealla eri työnantajalla kun taas toiselle osaamisen syventämistä samassa tehtävässä pidemmän ajanjakson ajan.

Mitä työskentely henkilöstövuokrausyrityksen kautta tarkoittaa? 

Kun haet töitä Wippiin kautta, me työllistämme sinut, maksamme palkkasi, mutta itse työ tehdään hakemaasi yritykseen. Työpaikalla työntekijällä on siis yleensä oma esimies, työkaverit ja yhteisö, joiden kanssa töitä loppu kädessä tehdään. Tämän lisäksi meidän kautta työskentelevillä henkilöillä on omat yhteyshenkilöt Wippiin puoleen, eli työntekijälle on aina selvää kehen olla yhteydessä meidän päässä. Näin kommunikaatio sujuu mutkattomasti ja selkeästi Wippiin ja työntekijän välillä. Työntekijä, Wippii, ja yritys jolle työt tehdään, ovat siis kaikki kolme liitoksissa toisiinsa.

Henkilöstövuokrauksen ideana on keskittää työtä tarvitsevan yrityksen rekrytointi sen ammattilaisille ja näin helpottaa työntekijöiden ja työn kohtaamista. Omat asiantuntijamme auttavat työnhakijaa löytämään merkityksellistä työtä ja samalla autamme yrityksiä löytämään nämä henkilöt. Asiakkaamme luottavat siihen, että Wippiin kautta löytyy hyviä työntekijöitä. Työnhakijan näkökulmasta katsottuna meillä on sama tavoite työnhakijan kanssa. Haluamme löytää hakijalle mieluisan työpaikan.

Kenelle vuokratyö sopii? 

Vuokratyö sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin ja kaikenikäisille henkilöille. Kuten alussa totesimme, henkilöstövuokrausyrityksen kautta voi yhtä helposti löytää keikkatyötä kuin vakituisen työpaikan. Meillä on tällä hetkellä avoinna monia eri työpaikkoja lyhyisiin ja pitkiin jaksoihin, koko- tai osa-aikaisesti. Enimmäkseen työpaikkoja löytyy toimistotyön, asiakaspalvelun ja logistiikan parissa.

Vuokratyön edut 

Kaikki me tiedämme, että työpaikkojen etsiminen ja hakemusten täyttäminen voi olla hankalaa sekä viedä paljon aikaa. Selkein etu hakea töitä vuokratyöfirman kautta on se, että samalla hakemuksella voi hakea useaa eri työtehtävää. Meidän HR-tiimi on täynnä rekrytoinnin ammattilaisia ja jos et sattuisi saamaan jotain hakemaasi vuokratyöpaikkaa heti, meillä voi usein olla tarjolla muita vaihtoehtoisia paikkoja. Wippiille voi myös jättää suoraan avoimen hakemuksen, jolloin Wippiin rekrytointi tiimi yrittää vastavuoroisesti etsiä hakijan osaamiseen sopivaa työtä.

Kun sitten työllistyt meidän kauttamme ja olemme työnantajasi, jatkuu saamasi tuki työnhaussa suoraan työsuhteeseen. Olemme apunasi esimerkiksi koskien lomapäiviä, palkkausta, työsuhde-etuja ja mahdollisia koulutuksia. Tämän lisäksi pyrimme auttamaan työntekijöitämme myös etenemään urallaan. Meille on ensiarvoisen tärkeää, miten työntekijämme viihtyvät työpaikoillaan. Seuraamme ja kehitämme jatkuvasti työhyvinvointia, koska työntekijöiden työterveys ja yleinen hyvinvointi ovat meille tärkeitä. Toimimme vain sellaisten työnantajien kanssa, jotka ovat vastuullisia ja sitoutuneita kehittymään kanssasi. Lyhyesti sanottuna tavoitteenamme on, että parhaiten hyvinvoivat työntekijät ja työnantajat löytyvät meiltä.

Työntekijät kertovat – Wippii Work Kokemuksia 

Olemme syksyn 2021 aikana haastatelleet ihmisiä, jotka työskentelevät vuokratyöntekijöinä Wippii Work:in kautta eri yrityksissä. Näin he muun muassa kuvailevat työskentelyä Wippiillä:

 “Wippiin kautta työasioissa olen ollut aina saman henkilön kanssa yhteydessä ja on selvää, kenelle tulee soittaa, jos herää jotain kysymyksiä. Ei esimerkiksi tarvitse soittaa mihinkään yleiselle rekry linjalle ja odotella vastauksia. Mulla on turvallinen fiilis olla töissä henkilöstövuokrausyrityksessä, jossa mut myös tunnetaan. Wippiin on ollut muhun päin yhteydessä ja ehdottanut uutta työpaikkaa, kun edellinen työsopimus on ollut loppumassa. Tulee olo etten ole vain yksi työntekijä listalla”. – Belilia, Asiakaspalvelija

“Kun työ alkoi, Wippiiltä oltiin useaan otteeseen yhteydessä ja kyseltiin miten on mennyt. Yhteys Wippiin kanssa on sujunut alusta asti mutkitta. Nautin omasta työstäni varastolla. Etenkin siitä, että työpäivän aikana pääsee liikkumaan paljon. Tämän lisäksi mukavat työkaverit motivoivat tekemään hommat hyvin”. – Mikko, Varastotyöntekijä

Kaikkiin työntekijätarinoihin pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

Oletko valmis työllistymään heti? Avoimet työpaikat löydät täältä.

Lue myös nämä jutut

Blogit

Hakijakokemus rekrytoinnissa – Näin luot onnistuneen rekrytointiprosessin

Blogit

Miksi työhyvinvointi on yhä tärkeämpää? Hyvinvoinnin kehittäminen auttaa yrityksiä ja työntekijöitä kohtaamaan paremmin

Blogit

Mitä on rekrytointimarkkinointi? Näin löydät yrityksellesi sopivia työntekijöitä

Blogit

Hyvän työpaikan tunnusmerkit? Ota selvää mitkä asiat kertovat hyvästä työpaikasta!