Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Mikko kertoo työstään – Tylsiä hetkiä terminaalilla ei tule

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 22.11.2021 Lukuaika: > 5 min

Millainen on Wippii työnantajana? Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin ihmisiin eri aloilla. Tarkoituksena on tarjota inspiraatiota tällä hetkellä työtä hakeville tulevaisuuden tekijöille!

Mikko on 42-vuotias isä joka on asunut Vantaalla koko ikänsä. Suoritettuaan varasto- ja logistiikan perustutkinnon ja lukion, vei matka Postnordin terminaalille töihin. Nyt jo 17 vuotta alalla töitä tehneenä, pystyy Mikko antamaan aidon kuvan siitä, millaista työskentely liikkuvan tavaran parissa on ja millainen Wippii on työnantajana.

Mikko tekee tällä hetkellä noin kolmen päivän työviikkoa Postnordin Vantaan terminaalilla ja keskittyy töiden lisäksi perhe-elämään ja omaan hyvinvointiinsa. Puhelusta huokuu Mikon rutiininomainen ote työhönsä, ja hän kertoo osaavansa varastolla hoitaa aivan kaikkia työtehtäviä. “Teen töitä hihnalla, hoidan saapuvia tai lajittelen. Ei ole sellaista homma mitä en pysty tekemään.” On siis samalla vaikea ja erittäin helppo määritellä mitä Mikon työnkuvaan kuuluu. Yksinkertaistettuna Mikko tekemää monipuolista terminaalityötä yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

“Tarvittava kommunikointi on aina toiminut loistavasti.”

Wippii työnantajana

Wippiin kautta Mikko on ollut vain muodollisessa haastattelussa pitkän työjakson johdosta. Niinpä kysyn millainen Wippii työnantajana. Tarvittava kommunikointi on aina toiminut loistavasti ja aina, kun on jotain tarvinnut, niin on selvinnyt, Mikko vastaa selkeästi. Lisäyksenä saan vastauksen, että on ollut helppoa kun on aina sama yhteyshenkilö Wippiin päässä. Yleensä työvuorot on neuvoteltu Wippiin yhteyshenkilön kanssa niin, että työvuorot ovat mieluisia kaikille. Mikolle joustavuudesta on ollut plussaa. Kun vaimo tekee vuorotyötä ja on kaksi lasta, niin välillä viikkoihin tarvitsee vaihtelevuutta muista riippuen ja ne Wippiin kanssa onnistuttu aina sovittamaan hyvin. Perhe ja lapset ovat tärkeä osa arkea.

Miltä näyttää työpäivä terminaalilla?

Leimaudun sisään ja haen sähköpässin, Mikko sanoo rauhallisesti. Logistiikka kielestä suomeksi käännettynä se tarkoittaa lavan siirto vaunua. Sitten ajetaan saapuvien tavaroiden ruutuun. Mittaillaan, siirrellään ja tyhjennetään saapuvien ruutua. Kun näyttää hyvältä siirrytään hihnalle tai mittailemaan pitkiä tilauksia. Työtehtävien vaihtelu on suurta päivän aikana. Mikosta on mukavaa, ettei tarvitse tehdä yhtä asiaa kauhean kauan.

“Tylsiä hetkiä terminaalilla ei ole.”

Seuraavaksi selvitetään, mitä terminaalityö vaatii. Keskittymistä ja ohjeiden seuraamista, Mikko vastaa. Tylsiä hetkiä ei Mikon mukaan terminaalilla ole eli aina löytyy tekemistä. Toimettomana seisominen ei Mikolle sovi. “En jaksa ollenkaan seistä toimettomana”. Syy miksi Mikko on viihtynyt niin pitkään samassa paikassa, on selvä. Sama porukka on ollut kymmeniä vuosia samassa paikassa. Esimiehet ovat tuttuja  henkilökohtaisella tasolla ja muutoksista riippumatta ydinporukka pysynyt samana monta vuotta. Tämänkaltainen pysyvyys lienee harvinaista monissa työpaikoissa. Lisäksi Mikko kertoo, että työpaikalla on helppo ehdottaa uusia asioita, jos nykyisissä prosesseissa on hiottavaa. “Olen antanut palaveri ehdotuksia et voitaisiinko asiasta x pitää palaveri et miksi näin tehdään. Välillä menee mun omat ideat läpi myös. Pääasia on, että omat ideat ja ajatukset otetaan työpaikalla huomioon. “

Viimeiseksi otetaan Mikon vinkit työnhakuun. Täytyy olla ahkera, oma itsensä ja ennen kaikkea positiivinen. Kukaan ei palkkaa työntekijää, joka ei tee työtä tai ei ole hyvällä tuulella. Meillä heitetään myös aika paljon läppää ja sitä on aina heitetty varastoalalla. Jos on vähän pilkettä silmäkulmassa niin asiat vaan paranee, Mikko vastaa.

“Varastohommista on erittäin helppo edetä myös eteenpäin, jos kiinnostusta ja innostusta löytyy.”

On tärkeää tehdä itselle mieluista työtä

Vaatimustasoon nähden Mikon mielestä terminaalilla palkka on hyvä ja opiskelutausta ei ole välttämättömyys, että työssä voi onnistua. Lisäksi on ollut mielekästä, että täällä tapaa kaiken näköistä porukkaa, Mikko lisää. Erilaisia ihmistyyppejä löytyy ja Mikko kokee tulevansa hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Lisäksi jos suhtautuu ihmisiin positiivisesti, se on aina hyvä juttu, Mikko sanoo vakuuttavasti. Jos suhtautuu negatiivisesti ihmisiin ja asioihin ei sillä Mikon sanojen mukaan pärjää pitkälle. Nyökyttelen päätäni ja ihailen Mikon yleistä positiivista asennetta. Lisäksi Mikko alleviivaa, että terminaalilta ja varastohommista on erittäin helppo edetä myös eteenpäin, jos kiinnostusta ja innostusta löytyy. Mikolle se ei ole ollut tärkeä aspekti, mutta moni hänen työkavereista on edennyt varastosta todella pitkälle. Tärkeintä Mikolle on saada tehdä mieluista työtä ja säilyttää positiivinen ote kaikkeen ympärillä olevaan.

“Positiivisuus työhön ja elämään kannattaa aina!” 

Valmistaudutko itse työhaastatteluun? Ota haltuun Wippiin 5 vinkkiä, joilla onnistut etähaastattelussa! 

Wippii Workin avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan täältä!

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Nelli-Noora Rantalan kokemuksia ja oivalluksia asiakaspalvelusta Nollakakkosella

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa