Siirry sisältöön
Työntekijätarinat

Belilia kertoo kokemuksiaan Wippiistä – Kesätöistä osa-aikaiseksi asiakaspalvelijaksi

Kirjoittaja:

Emilia Ståhlhammar

Sisältöasiantuntija
Julkaistu 15.10.2021 Lukuaika: > 5 min

Tutustumme Työntekijätarinat -osiossa Wippii Workin kautta työskenteleviin ihmisiin eri aloilla. Toivomme että työntekijätarinat tarjoavat inspiraatiota tällä hetkellä työtä hakeville tulevaisuuden tekijöille!

Työntekijätarina – Belilia, Asiakaspalvelija:

“Nautin kun pääsen työssäni päivittäin auttamaan muita ihmisiä.” 

Belilia vastaa Google Meets puheluun iloisesti ja aloitamme työntekijätarina haastattelun. Jo normaaliksi muodostunut kommunikointi videon välityksellä tuntuu läheiseltä, vaikka haastattelu toteutetaan eri paikkakunnilta. Guineasta kotoisin oleva Belilia opiskelee tällä hetkellä restonomiksi ja hänellä on tarkoitus valmistua koulusta ensi vuoden lopulla. Belilia muutti Suomeen vuonna 2016 ja on aikaisemmin tehnyt asiakaspalvelutyötä hotelleissa, kahviloissa ja kaupoissa, toisin sanoen palvellut asiakkaita vähän joka paikassa. Wippiin kautta Belilia aloitti työskentelyn kesäkuussa 2021.

“Wippii on tehnyt työskentelystä todella helppoa minulle.”

Belilia kertoo löytäneensä Wippiin avoimet työpaikat suoraan Googlesta. “Huomasin että mulla oli profiili luotu Wippiille jo aikaisemmin, eli päivitin vain uuden CV:ni ja kirjoitin lyhyen hakemuksen. Yksinkertainen hakusysteemi verrattuna moniin muihin paikkoihin, eli ei tarvitse täyttää tietoja uudelleen vaan ne säilyvät järjestelmässä, Belilia jatkaa. Kun kesäkuussa Belilia sai puhelun Wippiiltä, sovittiin ensimmäinen haastattelu heti seuraavalle päivälle. Tämän jälkeen oli vielä seuraavana päivänä toinen haastattelu nykyisen esimiehensä kanssa. Haastattelu meni hyvin, eli sain paikan. Aloitin työt heti seuraavana päivän eli kahden päivän jälkeen ensimmäisestä haastattelusta, Belilia naurahtaa. Koko rekrytointiprosessi sujui Belilian mielestä mutkitta lukuun ottamatta koronan johdosta aiheutunutta viivettä hakemuksen käsittelyssä. Molemmat haastattelut suoritettiin etänä Goolge Meetsin kautta. “Vaikka työ alkoi nopealla aikataululla minut perehdytettiin myös tosi hyvin. Wippii on tehnyt työskentelystä todella helppoa minulle.”

Kesäkuusta lähtien Belilia on työskennellyt Jumbon Infopisteellä ja alun perin työ oli sovittuna vain kesäksi. Belilian oman aktiivisuuden johdosta hän kuitenkin jatkoi elokuun jälkeen osa-aikaisella sopimuksella. Belilia kertoo viihtyvänsä työpaikallaan, sillä Newsecillä työskentelee hyvin samanhenkistä porukkaa, mikä on lisännyt huomattavasti mukavuutta työpäiviin.

Asiakaspalvelija Infopisteellä – mitä se vaatii?

Tarkkaavaisuutta, Belilia vastaa mietittyään hetken. “Infollapisteellä yhdistyy asiakaspalvelu ja toimistotyö.  Eli asiakaspalvelun lisäksi teen paljon toimistotyötä. Kirjoitan ja laitan asioita ylös.” Ennen kuin siirrymme seuraavaan kysymykseen Belilia lisää vielä tärkeän havainnon. Työ vaatii joustavuutta, mutta samalla myös tarjoaa sitä. Kun kaikki työpaikalla ovat joustavia, on opintojen ohella työskentely ollut helppoa, kun vuoroja on pysynyt tarvittaessa vaihtamaan tai muuttamaan.

“Wippiin kautta aina sama henkilö on ollut minuun yhteydessä.”

Työskentelyn lisäksi haluamme kuulla vielä Belilian mietteitä Wippiin rekryprosessista. Belilia kertoo tyytyväisenä, kuinka Wippiin kautta kommunikointi on ollut helppoa alusta lähtien. “Wippiin kautta aina sama henkilö on ollut minuun yhteydessä ja aina on tiennyt kenelle soittaa, jos tulee jotain kysymyksiä. Ei tarvitse soittaa mihinkään yleiseen rekry linjalle ja odottaa.” Tämä on yksi syy miksi Belilia halusi jäädä töihin Wippiin kautta, eikä vaihtaa muualle. “Mulla on turvallinen fiilis olla paikassa missä tiedän keneen olla yhteydessä. Muhun ollaan myös yhteydessä jos sopimus on loppumassa ja ehdotetaan uusia työpaikkoja, jotka vastaa mun osaamiseen. Tulee olo etten ole vain yksi työntekijä listalla vaan minut tunnetaan”.

Juttelemme hetken lyhyesti miltä Belilian tyypillinen työpäivä näyttää. Infoaulassa päivystämistä, asiakkaiden ohjeistamista, kuulutuksia ja asiakaspalautteita. Päivän aikana tulee myytyä paljon kauppakeskuksen lahjakortteja, vastattua sähköposteihin ja puuhasteltua löytötavaroiden kanssa. Asiakaspalvelija hoitaa myös kauppakeskuksen kuulutukset, jotka jännitti aluksi aika paljon. Nyt tuntuu hyvältä, kun voin auttaa ihmisiä myös sitä kautta, Belilia naurahtaa.

“Työstä nauttii, kun sitä kautta löytää myös ystäviä.”

Belilia sanoo olevansa sosiaalinen, mutta on harvoin päässyt työskentelemään sellaisessa ympäristössä, jossa on helppo keskustella ja olla oma itsensä. Nyt minulla on löytynyt muiden kanssa helposti puheenaiheita. Belilia viettää työkavereiden kanssa aikaa myös vapaa-ajalla, eli työtovereista on tullut myös kavereita. Belilinan kommenteista inspiroituneena huomattakoon, että työstä pystyy nauttimaan huomattavasti enemmän, jos siitä saa itselleen myös sosiaalista pääomaa. Viimeinen kysymys jonka haluamme kysyä Belilialta:

Mitkä 3 vinkkiä antaisit työnhakuun Wippille? 

“Auttaa jos on ollut vanha profiili, eli jos on hakenut aikaisemmin tai tehnyt työtä Wippiin kautta.” Belilia korostaa myös, että tiedot kannattaa pitää ajan tasalla. Näin Wippiin rekrytiimi voi itse ehdottaa hakijalle sopivia työpaikkoja. Viimeiseksi Belilia sanoo itsevarmasti, että kannattaa olla itse rohkeasti yhteydessä rekrytoijiin. Hän kertoo soittaneensa itse Wippiille, että jatkaisi mieluusti Newsecillä. Oma-aloitteisuus työnhaussa on erityisen tärkeää, Belilia sanoo vakuuttavasti.

Kysymysten jälkeen keskustelemme hetken herkkukorista, joka lähtee kiitokseksi Belilialle työntekijätarina-osioon osallistumisesta. Toivotamme mukavat päivänjatkoa, ja kun kamera sulkeutuu etäyhteyden lopettamisen jälkeinen, salamannopea hiljaisuus laskeutuu ympärille. Onkin juuri sopiva aika lounastauolle.

Wippii I’m Working työntekijätarina osio on nyt saanut ensimmäisen julkaisunsa.

Valmistaudutko itse työhaastatteluun? Ota haltuun Wippiin 5 vinkkiä, joilla onnistut etähaastattelussa!

Sinusta asiakaspalvelija? Wippii Workin avoimet työpaikat löydät täältä.

Lue myös nämä jutut

Työntekijätarinat

Emily kertoo työstään – Monipuolinen asiakaspalvelutyö Lähilogistiikalla

Työntekijätarinat

Ville Lithovius kertoo työstään asiakaspalvelijana 020202 Palvelut Oy:llä

Työntekijätarinat

Harry Guillot: Asiakaspalvelun ammattilaiseksi Taksi Helsingin palveluksessa

Työntekijätarinat

Mona Susiluodon tarina: Reduna Groupille Menekinedistäjäksi