Siirry sisältöön
Blogit

Henkilöstövuokraus edut yritykselle – Miksi henkilöstövuokraus kannattaa?

Kirjoittaja:

Markus Suonpää

Toimitusjohtaja
Julkaistu 04.05.2022 Lukuaika: > 5 min

Onko yrityksessäsi jatkuvasti haasteita rekrytoinnin kanssa? Entä vaikuttavatko vaihtelevat sesongit henkilöstön saatavuuteen ja optimointiin? Henkilöstövuokraus voi olla vastaus monen yrityksen resursoinnin haasteisiin. Kartoita tämän blogitekstin avulla henkilöstövuokrauksen etuja ja selvitä voisiko ulkoistaminen tarjota lisäarvoa yrityksellesi!

Henkilöstövuokraus – vastaus nykyajan rekrytoinnin ja työelämään haasteisiin?

Henkilöstövuokraus on lähivuosina kasvattanut suosiotaan vastata työmarkkinoiden muutoksiin kun oikeiden ihmisten houkutteleminen, rekrytoiminen ja sitouttaminen vaatii yrityksiltä yhä enemmän ammattitaitoa ja panostusta. On selvää, että kasvun ja kehittymisen kannalta yrityksen tulisi aina keskittyä ydinliiketoimintaan samalla varmistaen, että sen sisällä työskentelee päteviä työntekijöitä. Menestyksekäs osaajien etsiminen ja henkilöstön hallinnointi vaatii kuitenkin paljon aikaa ja resursseja.  Siksi on yhä yleisempää että yritykset toimialasta riippumatta hyödyntävät henkilöstöpalvelu kumppania rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon helpottamiseksi.

Myös työntekijän näkökulmasta vuokratyötä ja työskentelyä henkilöstövuokrausyrityksen kautta pidetään oivana vaihtoehtona, alati muuttuvilla työmarkkinoilla. Olemme havainneet, että yleiset asenteet vuokratyötä kohtaan ovat muutamassa vuodessa myös muuttuneet paljon. Henkilöstöpalveluyritysten Liiton teettämän vuokratyöntekijätutkimuksen mukaan vuokratyöntekijät ovat yleisesti hyvin tyytyväisiä työhönsä, ja jopa 87% suosittelisi vuokratyötä tuttavilleen. Tähän olemme saaneet kuulla omilta työntekijöiltä että tyytyväisyyteen ja jaksamiseen vaikuttavat esimerkiksi se, että vuokratyö mahdollistaa joustavuutta ja parempaa tasapainoa työelämän ja vapaa-ajan välillä. Vuokratyön positiivisempaan mielikuvan muutokseen on myös vaikuttanut uusien vuokratyöyritysten maine ja niiden keskittyminen työntekijöiden hyvinvointiin.

Kasasimme alle kolme syytä, miksi yritysten tulisi pohtia henkilöstöpalvelu kumppanin hyödyntämistä. 

Henkilöstövuokraus yrityksille – 3 syytä henkilöstövuokraukseen

  1. Jousto ja resurssien optimointi 

Henkilöstövuokraus on tehokas tapa saada osaavaa ja luotettavaa työvoimaa juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Henkilöstövuokraus on oiva tapa vastata resursoinnin moninaisiin haasteisiin. Näitä voivat olla esimerkiksi päivä-, viikko- tai kuukausikohtaiset vaihtelut, kiire sesongit, sairauslomien paikkaukset sekä yllättävät piikit tilausmäärissä. Asiakkaamme arvostavat eniten joustavuutta: välillä tarvetta voi olla vain yhdelle työntekijälle, joskus tarve voi kasvaa äkillisesti kokonaiseen tiimiin. Rekrytointikumppanin laajoja verkostojen ja työntekijäpoolien avulla vaihtelevuuteen on helppo vastata. Yritys voi myös milloin tahansa rekrytoida vuokratyöntekijän vakituisesti työntekijäksi omille listoilleen.

  1. Säästä rahaa 

Henkilöstövuokraus on matala- riskinen vaihtoehto, jossa yritykset maksavat vain tehdyistä työtunneista. Lomat, sairaslomat ja hallinnolliset kulut jäävät kaikki henkilöstövuokrausyrityksen vastuulle, minkä ansiosta yrityksen ei tarvitse edes miettiä palkkauksen piilokuluja tai muita henkilöstöhallinnoinnin ylimääräisiä kuluja. Tehtyjen työtuntien laskuttamisen ansioista henkilöstövuokraus onkin helppo budjetoida. Tämän lisäksi henkilöstömäärän optimoiminen vuokratyöntekijöiden tukemana työtilanteen mukaan helpottaa myös omien työntekijöiden mahdollisesti vaihtelevaa tai kasvanutta työtaakkaa joka voi johtaa sairaus poissaolojen ja vaihtuvuuden kasvuun.

  1.  Vapauta aika ydinliiketoiminnan 

Optimoinnin ja rahan säästön lisäksi henkilöstöpalvelu kumppanin avulla stressi rekrytoinneista katoaa kun hallinnollinen työ vähenee ja yritys voi keskittyä täysin ydinliiketoimintaan ja, sen kehittämiseen sekä kasvattamiseen. Kun hakijoiden etsiminen, haastattelu ja hallinnointi on ulkoistettu siihen erikoistuneelle taholle, voi yritys käyttää aikansa järkevämmin.

Menestyksekäs osaajien etsiminen, työpaikkailmoitusten tekeminen, haastatteleminen, viestintä ja hallinnointi vaatii paljon aikaa ja osaamista.“

-Sonja Mattila, HR Manager (Wippii Work Oy)

Testaa tästä voisiko henkilöstövuokraus olla yrityksellesi järkevää!

  • Tuntuu, että rekrytointiin ja henkilöstöasioihin kuluu liikaa aikaa yrityksesi avainhenkilöiltä – Haluaisit keskittyä ydinliiketoimintaan.
  • Tarvitsette joustavuutta henkilöstö resurssointiin; Resurssitarpeen kestoa on välillä haastava ennustaa, se voi muuttua äkillisesti tai saatat tarvita osaavaa työvoimaa hyvinkin nopealla aikataululla.
  • Yritykselläsi on haasteita löytää sopivia ja motivoituneita työntekijöitä. Rekrytointimarkkinointi ja työnantajamielikuvaa olisi aika päivittää.
  • Yrityksellä on niin monta työntekijää, että työvuorojen sopimiseen, sairauspoissaolojen paikkaamiseen, palkanmaksun ja muiden hallinnollisten tehtävien tekoon kuluu yksinkertaisesti liikaa aikaa yrityksen avainhenkilöiltä.

Tuliko listalta tikattua useampi pallo? Henkilöstöpalvelualan kumppani saattaisi olla vastaus näihin ongelmiin! Laita meille viestiä täältä

Miten valita oikea henkilöstöpalvelu kumppani?

Kun harkitset henkilöstövuokrausta, tärkein ensimmäinen askel on löytää oikea kumppani. Arvioi siis ymmärtääkö henkilöstöpalveluyritys yrityksesi haasteita ja tarpeita ja onko sillä resursseja ja osaavia henkilöitä, jotka onnistuvat löytämään osaavia työntekijöitä nopeasti. Mieti ennen kaikkea henkilöstövuokrausyrityksen kokoa, ketteryyttä sekä soveltuvuutta oman toimialasi rekrytointeihin. Myös vastuullisuus on tärkeä osa onnistunutta kumppanuutta niin yritykselle kuin työntekijöille. Ota selvää kuinka kumppanisi pystyy rekrytointi osaamisensa lisäksi varmistamaan työntekijöiden hyvän kohtelun, edut, sekä työturvallisuuden.

Miten henkilöstövuokraus tapahtuu Wippiillä ?

Aloitamme rekrytoinnin aina hakijaprofiilin määrityksestä, jonka jälkeen luomme hakuilmoituksen ja suunnittelemme hakijaviestinnän. Wippiin rekrytoijat ovat kaikki alansa ammattilaisia, jotka etsivät ja haastattelevat hakijaprofiilin perusteella  soveltuvat kandidaatit jonka jälkeen esittelemme ne asiakkaalle. Kun asiakas on valinnut sopivan työntekijän teemme heidän kanssaan työsopimukset. Huolehdimme vuokratyöntekijöiden työnantajamaksuista, palkanlaskennasta, työvuorojen suunnittelusta (valinnainen), korvaushakemuksista sekä teemme asiakkaalle mm. palkanlaskentaan ja laskutukseen liittyvät raportit.

Lue lisää Wippii Workista ja referensseistä täältä.

Ota meihin yhteyttä tästä.

Valitsimme Wippii Work Oy:n toimittamaan meille suorittavan henkilöstön uuteen Fiksuruoka.fi asiakkuuteemme. Saimme hakijoita tehtävään kahdessa kuukaudessa yli 700, joista työntekijäksi valittiin 80 henkilöä. Lisäksi olemme saaneet lisäresursseja kahdessa tunnissa tilauksesta. Työntekijät ovat olleet vaatimustasomme mukaisia ja kaikki vuorot on täytetty meille osoittaman Inhouse Managerin toimesta.

– Jussi Broberg – Head of TPL – PostNord Oy

Lue myös nämä jutut

Blogit

Turvallisempi työympäristö: Menestystarinamme työturvallisuuden parantamisessa

Blogit

Vuokratyöntekijän ja henkilöstövuokrauksen hinta (2024)

Blogit

Työhyvinvointi kilpailuetuna ja palautumisen merkitys työssä

Blogit

Hakijakokemus rekrytoinnissa – Näin luot onnistuneen rekrytointiprosessin